Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

День вишиванки

Дата: 20.05.2021 10:47
Кількість переглядів: 1362

А я іду по світу в вишиванці

Встає над світом щире сонце вранці

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я – українець! І горджуся цим

 

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. Її різнобарвні орнаменти символізують одвічні українські традиції, культуру, національну та історичну пам’ять. Унікальність її візерунків зачаровує весь світ.

 Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Це символічна річ для кожного українця. У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити епізоди історичних подій, що відбувалися у нашій країні, та історію свого роду. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію.

Щороку, у третій четвер травня, ми відзначаємо День вишиванки. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу,  школу чи садочок. 

Шрамківська сільська рада  вітає усіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки!

Зичимо усім міцного здоров’я, великої духовної сили та мудрості, добробуту та злагоди у кожну родину, а нашій рідній Україні – миру і процвітання!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь