A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

День захисту дітей

Дата: 03.06.2021 15:59
Кількість переглядів: 1076

Фото без опису

Кожного року в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят.

 

Вважається, що рішення про проведення такого свята було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. День захисту дітей було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни.

 

Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним.

 

ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

 

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

 

Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

 

Символом Міжнародного дня захисту дитини є зелений прапор, на якому намальовано п’ять фігурок людей різного кольору, які стоять на поверхні Землі. Це символізує об’єднання та розуміння різних народів світу, незалежно від раси та національності.

 

В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 

День захисту дітей – це важливе свято й для дорослих. Воно нагадує суспільству, що кожна дитина має право бути щасливою, мати якісне навчання та цікаве хобі.

 

У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей. Серед їхнього числа: конкурси з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

 

Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни –Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, наставників. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

 

03 червня 2021 року відбулося святкування Міжнародного дня захисту дітей в Шрамківці. На захід було запрошено учнів закладів освіти Шрамківської сільської ради, жителів та гостей села.

 

На різнокольоровий багатоголосий мурашник став схожим цього дня сільський стадіон. До уваги присутніх був представлений концерт юних талантів з кожної школи громади. Також дітей чекали різноманітні квести, спортивні змагання, конкурс малюнків на асфальті, розваги з веселими клоунами.

Щасливий сміх і радісні вигуки дітлахів лунали і від атракціонів, серед яких батути, надувні гірки, тир тощо.

На завершення свята були визначені переможці змагань в різних номінаціях. Всі школи-учасники свята отримали подарунки, поверталися додому щасливі, сповнені радісних емоцій та нових вражень.

 

До участі у заході також були запрошені спонсори, які надали матеріальну допомогу для його проведення: Буцько І.С. (ТОВ «Продсільпром»), Грицько М.М. («Баришівська зернова компанія»), Дністрянська Я.О. (директор Благодійного фонду «Розвиток села» Баришівської зернової компанії).

 

Ще раз вітаємо всіх зі святом та щиро бажаємо дітлахам, а також їх батькам, бабусям і дідусям, миру, міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку. Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь