A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Фольклорна експедиція в Кантакузівці

Дата: 12.06.2021 15:29
Кількість переглядів: 653

09 червня 2021 року в Кантакузівський сільський будинок культури  приїжджала фольклорна експедиція з відділу фольклору та етнографії ОЦНТ і КОР ЧОР. Приїжджали: заввідділом фольклору та етнографії Наталія Михайлівна Сайченко, провідний методист відділу фольклору та етнографії Віталій Миколенко Сінько, етномузиколог, кандидат мистецтвознавства, викладач Черкаського музичного коледжу імені С.С.Гулака-Артемовського, член обласної комісії з виявлення та відбору НКС в Черкаській області Галина Миколаївна Пшенічкіна.
Фольклорна експедиція проходила з метою моніторингу, інвентаризації елементів НКС, які внесені до місцевого та обласного переліків елементів НКС: «Протяжний спів с.Кантакузівка» та «Фрагмент весільного обряду «Виряджання молодого до молодої» в с.Кантакузівка».
Експедиція здійснила запис фольклорного пісенного матеріалу, який відповідає елементу НКС «Протяжний спів», а також запис весільних пісень. Зробили фото трьох фольклорних колективів різних вікових категорій та відеозапис їх репетицій і розучування нових творів.
Ці матеріали будуть підґрунтям для створення досьє на елементи НКС: облікова картка, опис пісенної традиції, опис заходів по популяризації елементів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь