A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 15:24
Кількість переглядів: 1471

Фото без опису

22 червня 2021 року в с.Шрамківка біля пам’ятника загиблим в роки війни односельцям відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті жертв війни в Україні.
У цей день ми щороку повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні лихоліття війни.
1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.
Усе далі відходять сумнозвісні події ІІ світової війни. Ось уже 80 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунало слово: «війна», та в пам’яті людській вони залишаться назавжди. 
Сьогодні ми віддаєм шану всім загиблим під час ІІ світової війни, загиблим 2014 року – Небесній сотні. Та загиблим військовослужбовцям Збройних сил України і Національної гвардії за роки нової війни, яка в 21 столітті іде на нашій рідній землі. Всім тим, хто поклав на алтар перемоги свої життя та здоров’я.
Вічний вогонь, сірі постаті монументів, викарбувані імена нагадують нам про вічну пам’ять і вічну скорботу.
Для мільйонів людей 22 червня 1941 року трагічна дата. Цей день став початком найкривавішої війни в історії українського народу. Чотири роки жахливих подій забрали життя більше ніж десяти мільйонів українців. На жаль, знову в нашій країні відбуваються військові дії, гинуть люди, руйнуються міста. Тисячі знедолених людських життів… Але наші мужні захисники, як і багато років назад їх діди та батьки, виборюють свободу рідної землі. Тож сьогодні ми повинні не забувати ті трагічні історичні сторінки нашої держави, щоб минуле ніколи не повернулось і не дало паростки надії агресору заволодіти нашими душами і серцями. Шануймо наших захисників! Велика їм дяка за стримання ворога, за доблесть і честь, яку вони проявляють кожну хвилину в окопах на рубежі нашої Вітчизни.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь