Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

На Черкащині поновлено нормативну грошову оцінку землі 205 населених пунктів

Дата: 05.10.2021 08:40
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

У Черкаській області внесено до Державного земельного кадастру відомості про нормативну грошову оцінку (НГО) землі 205-ти населених пунктів, зокрема минулого тижня – 8-ми. Це становить 24% від кількості адміністративно-територіальних одиниць області (всього – 855 н. п.). Найбільше поновлено НГО землі на Драбівщині – 34-х населених пунктів.

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області вкотре закликає територіальні громади встановити межі й поновити НГО земель населених пунктів, передбачивши для цього в своїх бюджетах кошти. Виконання вищевказаних робіт згодом дасть можливість значно наповнити бюджети громад завдяки надходженню податків та орендної плати за використання земель комунальної власності.

Довідково:

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати, втрат сільськогосподарського й лісогосподарського виробництв, вартості земельних ділянок площею понад 50 га для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників і механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

НГО земельних ділянок проводиться юридичними особами, які є розробниками документації із землеустрою відповідно до Закону України «Про землеустрій», у межах населених пунктів не рідше, ніж один раз на 5 – 7 років.

За інформацією прес-служби Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь