A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах

Дата: 06.10.2021 15:19
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

         Охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. На жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання. У зв’язку із цим, одним із завдань служб у справах дітей є розроблення і здійснення заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей, забезпечення виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Так, відповідно до вимог статті 4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, службою у справах дітей здійснюється ведення обліку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

         На даний час на обліку Служби у справах дітей Шрамківської сільської ради перебуває 19 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах із 9 сімей, котрі проживають на території Шрамківської громади. З батьками працівники служби у справах дітей та фахівці соціальної роботи систематично проводять індивідуальні профілактичні бесіди та роз’яснювальну роботу з метою покращення умов проживання та розвитку дітей, усвідомлення батьками відповідальності за їх виховання. Дані відвідування також спрямовані на запобігання виникнення негативних явищ у сім’ях, таких як: насильство, зловживання алкоголем, неналежне виконання батьківських обов’язків тощо. Перевіряються умови проживання дітей зазначеної категорії, про що складаються акти перевірки житлово-побутових умов,  надається натуральна допомога у вигляді одягу та інших необхідних речей.

         З метою попередження порушень прав дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, продовж 2021 року службою у справах дітей Шрамківської сільської ради проводяться рейди «Канікули», «Діти вулиці», профілактичний захід «Урок» в селах громади.

         У результаті проведених рейдів обстежено умови проживання 23 сімей, у яких проживає 37 дітей, у тому числі 9 сімей де виховується 19 дітей які перебувають на обліку служби у справах дітей як такі що опинилися в складних обставинах. З вказаними сім’ями проведено профілактичну роботу, надано роз’яснення та консультації. Складені відповідні акти умов проживання дітей.

         Батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання та ухиляння від виконання батьківських обов’язків відносно дітей та про необхідність забезпечення умов для здобуття повної середньої освіти.

         Служба у справах дітей Шрамківської сільської ради постійно співпрацює з працівниками правоохоронних органів, структурними підрозділами громади, КЗ «Центр надання соціальних послуг», освітніми закладами та іншими установами та організаціями громади з питань, які стосуються захисту прав та інтересів дітей. Усі дії щодо дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, спрямовуються на захист прав та інтересів дитини, усунення причин таких обставин і забезпечення безпечних умов її утримання та виховання, надання їй та її батькам комплексу необхідних послуг та соціальної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь