A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Оформлення біометричних документів для громадян, які раніше документувалися на тимчасово окупованій території України

Дата: 19.10.2021 12:16
Кількість переглядів: 266

Порядок оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є єдиними для всіх громадян України. Одним із етапів оформлення вищевказаних документів є ідентифікація особи, без якої жодна особа не може бути документована. Рішення щодо оформлення документа або про відмову в його оформленні приймається за результатами ідентифікації та перевірки належності особи до громадянства України.
Документи для оформлення паспорта громадянина України вперше подають:

  • всі громадяни України – відповідно до зареєстрованого місця проживання;
  • особи, зареєстровані як ВПО, подають документи відповідно до місця фактичного проживання, зазначеного у довідці ВПО;
  • особи, зареєстровані на території АР Крим – до будь-якого підрозділу ДМС за місцем фактичного перебування;
  • особи, зареєстровані в ОРДЛО, які не мають довідки про реєстрацію ВПО – до будь-якого підрозділу ДМС на території відповідної області, де зареєстроване місце проживання особи.

Документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон подаються до будь-якого підрозділу міграційної служби, незалежно від зареєстрованого місця проживання.
Адреси та контакти територіальних підрозділів міграційної служби, які працюють на території Луганської та Донецької областей можна отримати за посиланням https://dmsu.gov.ua/.
Основним способом ідентифікації є отримання даних про особу з Єдиного державного демографічного реєстру, до якого внесено інформацію про всіх осіб, яким оформлювалися паспорти громадянина України у формі ID-картки та паспорти громадянина України для виїзду за кордон з 2015 року.
В разі подання для оформлення документів внутрішнього паспорта-книжечки зразка 1994 року, ідентифікація особи проводиться за даними, які зберігаються на паперових носіях у картотеках територіального підрозділу ДМС, яким видавався паспорт.
Якщо доступу до картотек немає (що є актуальним для територій, тимчасово окупованих російсько-терористичними військами – ОРДЛО та АР Крим), ідентифікацію особи може бути проведено за інформацією наявною в державних та єдиних реєстрах, інших інформаційних базах, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій. Підрозділом ДМС направляються запити для отримання інформації з наявних державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, картотек, у тому числі фотозображення особи, яке дасть змогу ідентифікувати особу. В процесі перевірки береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник.
У випадку, якщо заявник подав для оформлення паспорт зразка 1994 року, виданий на окупованих російсько-терористичними військами територіях, та не має діючого паспорта для виїзду за кордон, оформленого засобами Реєстру, ідентифікація особи буде здійснюватися шляхом направлення запитів з метою отримання інформації, а тому процедура ідентифікації особи може тривати до двох місяців. У таких випадках не рекомендується сплачувати суму адміністративного збору за термінове оформлення документів (7 робочих днів для паспорта для виїзду за кордон та 10 робочих днів для ID-паспорта).
Вичерпного переліку документів для надання під час оформлення заяви-анкети для виготовлення паспорта не існує, так само як і обов’язку особи надавати такі документи. Проте слід пам’ятати, що у випадку, якщо за наданими документами ідентифікувати особу неможливо, Державна міграційна служба змушена буде відмовити в оформленні документа.

Драбівський сектор УДМС у Черкаській області
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь