A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Черкаська область переходить до «червоного» рівня епідемічної небезпеки

Дата: 09.11.2021 14:58
Кількість переглядів: 295

До «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 переходить Черкаська область. Обмеження почнуть діяти з 12 листопада. Таке рішення було прийнято під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Показники захворюваності та госпіталізації у Черкаській області потребують посилення карантинних обмежень. Додаткові протиепідемічні заходи покликані сповільнити поширення вірусу. Вкотре звертаюся до очільників регіонів — не чекайте “червоної” зони, проводьте масштабну роз’яснювальну роботу щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів, створюйте зручні умови для вакцинації проти COVID-19. Центри масової вакцинації мають працювати у будні та вихідні, зранку і до вечора», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, на сьогодні у «червоній» зоні перебувають місто Київ і Київська область, а також Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька й Чернігівська області. У «жовтій» зоні залишаються лише Кіровоградська і Тернопільська області.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що з першого листопада роботу у регіонах продовжили моніторингові групи, які перевіряють ситуацію на місцях щодо реагування на поточні проблеми та виклики, пов’язані з пандемією. До їхнього складу увійшли фахівці МВС, МОЗ, Мінрегіону та Держпродспоживслужби.

Довідково:

При запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки зберігаються обмеження  «жовтої» та «помаранчевої» зон,  а також забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Дозволяється у «червоній» зоні робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Заклади освіти у разі введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки працюватимуть, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь