A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Міжнародна акція "16 днів проти насильства"

Дата: 08.12.2021 09:17
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція “16 днів проти насильства”.
    Основне завдання цієї акції - привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.
    Акція “16 днів проти насильства” — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.
    Міжнародна акція "16 днів проти насильства" проходить щорічно з 25 листопада по 10 грудня. Шістнадцятиденний період кампанії охоплює
наступні важливі дати:
25 листопада- Міжнародний день проти насильства щодо жінок
1 грудня- Міжнародний день боротьби зі СНІДом
2 грудня-Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня-Міжнародний день людей з інвалідністю
5 грудня-Міжнародний день волонтера
6 грудня- річниця інциденту в Монреалі
10 грудня-Міжнародний день прав людини
    У рамках акції у закладах загальної середньої освіти Шрамківської територіальної громади проводяться різноманітні заходи задля попередження виникнення насильства у сім’ї та поза її межами, протидії торгівлі людьми.     Учні ЗЗСО I-III ступенів села Демки відвідали бібліотечну виставку “16 днів проти насильства”,  
 учні ЗЗСО I-III ступенів села Кантакузівка організували виставку малюнків «Я проти насильства (знаю свої права та обов’язки)», до Міжнародного дня людей з обмеженими властивостями у школі  було проведено урок доброти і милосердя «Всі ми різні, але всі ми рівні!» та ін..
     Школярі громади малювали малюнки на правову тематику, говорили про агресію, її прояви та способи запобігання, та переглядали ріноманітні повчальні відео, презентації.
    Службою у справах дітей Шрамківської сільської ради школам було надіслано відеоролики та презентаційні матеріали для використання під час проведення акції, а також проводиться нформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, особливо серед його вразливих категорій, стосовно проблеми насильства.
    Наслідки насильства – це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім’ї і покалічені долі. 
    Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 116123 (безкоштовно з мобільного) або 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних). Цілодобово, анонімно та конфіденційно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь