A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Україна одна з перших у Європі пройшла осінній спалах захворюваності, — підсумки селекторної наради

Дата: 21.12.2021 09:17
Кількість переглядів: 224

На сьогодні епідемічна ситуація з COVID-19 в Україні значно краще, ніж у багатьох європейських країнах. Про це йшлося під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, шість тижнів поспіль спостерігається зниження кількості госпіталізованих. Зайнятих ковідних ліжок наразі 21 567. За минулий тиждень було госпіталізовано 12 908 осіб.

За інформацією МОЗ, Україна одна з перших у Європі пройшла осінній спалах захворюваності, і наразі показники відповідають середньоєвропейським.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні була введена додаткова доза вакцини для людей з важкими супутніми хворобами.

«Крім того, у січні МОЗ планує розглянути питання щодо можливості запровадження бустерної дози з урахуванням підходів Європейського Союзу», — зазначив Віктор Ляшко.

Як зазначили в МОЗ, 16 грудня було зареєстровано наказ Міністерства юстиції про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов'язковою. Наказ набере чинності 20 січня 2022 року та стосуватиметься всіх працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної й комунальної форми власності, а також всіх комунальних підприємств, установ та організацій.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради наголосив, що українці, які щепилися за кордоном, також мають отримати переваги українського COVID-сертифікату.

«Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними у світі вакцинами, так само повинні мати нагоду скористатися програмою Президента єПідтримка. Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в Дію», — наголосив очільник Уряду.

У Міністерстві охорони здоров’я відзначили, що на виконання завдання попередньої селекторної наради було дозволено таким особам отримати український сертифікат у сімейного лікаря. 

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, на сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою єПідтримка, з них вже майже 2 млн отримали кошти.

«Наразі до програми приєдналися 6 банків. Ще 10 проходять процес підключення. Загалом у банках відкрили більш ніж 4,6 млн спеціальних рахунків», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, Мінцифри активно співпрацює з Національною поліцією та кіберполіцією щодо виявлення транзакцій установам, які не надають визначені в переліку послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь