A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента

Дата: 29.03.2022 10:22
Кількість переглядів: 154

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області у зв’язку з численним зверненнями щодо порядку виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в умовах воєнного стану повідомляє, що Національним агентством з питань запобігання корупції (далі - НАЗК), з урахуванням положень Закону України від 03 березня 2022 року №2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», видано Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів контролю в умовах воєнного стану (подання декларацій, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, проведення перевірок) від 07.03.2022 №4 (далі - Роз’яснення від 07.03.2022 №4).

Відповідно до Роз’яснення від 07.03.2022 №4 встановлено, що декларації усіх типів подаються протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.  Таким чином, це положення застосовуються і до декларацій при звільненні (якщо звільнення відбулось під час дії воєнного стану), і для декларацій кандидата на посаду (якщо особу призначено на вакантну посаду державної служби або служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану).

Такі ж строки застосовуються і до подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента.

При цьому за кожним фактом отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку суб’єктом декларування на суму, яка перевищую 50 ПМ, а також відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента після припинення чи скасування воєнного стану, відповідні повідомлення подаються у відповідності до вимог Закону України «Про запобігання корупції», тобто протягом 10 календарних днів з моменту настання відповідної події.

Також звертаємо увагу, що відповідно до положень ст. 253 Цивільного кодексу України  початок перебігу строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якої виник її початок. Згідно з ч. 3 ст. 254 Цивільного кодексу України строк, що визначений місяцями, спливає у відповідне число останнього місяця строку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь