A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

«Різдвяний віночок»

Дата: 13.01.2023 15:05
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

Один з найважливіших елементів святкової атмосфери і різдвяного затишку вдома чи й на роботі - традиційні різдвяні віночки.
У 30-х роках XIX-го століття у місті Гамбург вчитель богослов'я Йоган Хінріх Віхерн узяв на виховання декілька дітей з бідних сімей. Він багато розповідав їм про церковні свята та їхнє значення. Коли підійшла черга готуватися до Різдва, діти весь час питали – коли ж прийде це казкове свято? Тоді, аби малеча розуміла, скільки часу залишилося до Різдва, вчитель Йоган змайстрував зі старого дерев'яного колеса вінок, прикрасивши його ялиновими та дубовими гілками і стрічками. По колу він розташував чотири великі свічки, що символізували чотири тижні передріздвяного посту, а між ними – дванадцять маленьких свічок, які запалював разом з вихованцями кожного дня.
Саме цей Різдвяний вінок Адвента (очікування) і став прообразом усіх тих різноманітних новорічних вінків, якими ми так любимо прикрашати наші стіни, вікна та двері у ці зимові святкові дні.
9 січня користувачі Шрамківської публічної бібліотеки та Шрамківської бібліотеки-філії для дітей взяли участь у майстер-класі «Різдвяний віночок».
Звичайно, у наш час можна купити будь – що, в тому числі і різдвяний вінок. Але ми певні, що існує велика різниця між готовими віночками, та виробами ручної роботи. Перш за все. сам процес виготовлення виробу передбачає передачу "краплинки любові".
Та й членам сім’ї приємніше отримати подарунок від власної дитини, аніж будь-що інше.
Тож нехай святкові віночки, зроблені  у бібліотеці, принесуть родинам здійснення бажань і мрій, а учасникам майстер-класу приємну згадку про годину творчості і тепла.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь