Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Літературна премія імені Михайла Масла

Дата: 14.02.2023 08:34
Кількість переглядів: 488

Фото без опису

11 лютого виповнюється 105 років від дня народження поета і педагога - Михайла Масла.Поетичне слово нашого земляка живилося з глибоких, чистих, абсолютно українських земних і духовних джерел. Його душа, думки і слово були виразно зорієнтовані на «тихі води, ясні зорі, в сади на щебет солов’я». Його поезія дуже часто нагадує витончено витворені словесні картини, де кожен рядок – ніби окремий кадр. 
У 2-й половині 1980-х  літературну премію імені Михайла Масла присвоювали переважно місцевим літераторам -аматорам. Премія існувала до 1994 року, а потім була забута.
 Улітку 2014 року Віктор Миколайович Головко , тогочасний директор Ковалівського навчально виховного комплексу -загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів, запропонував відновити районну премію імені Михайла Кириловича Масла. Відновлена премія з 2015 року стала Всеукраїнською .
17 лютого 2023 року, згідно положення про Всеукраїнську  літературну премію імені Михайла Масла, Шрамківська територіальна громада  проведе захід присвячений  пам’яті поета-земляка та вручення премії переможцю.
Тож недарма ліричний сад поезії Михайла Масла цвіте і цвістиме привабливо і розкішно для всіх, хто цінує українську поезію.
Поетичний стрим «Голос української землі»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь