Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шрамківська МПК – на сторожі життя земляків

Дата: 15.02.2023 08:58
Кількість переглядів: 705

Фото без опису

Європейський досвід переконливо свідчить, що саме розвиток місцевої та добровільної пожежної охорони в сільській місцевості значно зменшує час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виникнення пожежі або надзвичайної ситуації та підвищує шанси на порятунок життя громадян та їх майна. 
Створення та забезпечення функціонування місцевої пожежної охорони в Україні віднесено законодавством до  повноважень органів місцевого самоврядування. Враховуючи значну протяжність території, стан дорожнього покриття та віддаленість від місця базування професійної пожежної частини (смт Драбів), питання створення ефективного підрозділу місцевої пожежної охорони набуло надважливого значення для громади.
Завдяки активній підтримці депутатів сільської ради, рішенням від 20.04.2022 №21-6/VIII було створено місцеву пожежну охорону у формі місцевої пожежної команди, затверджено Положення про місцеву пожежну охорону, погоджене із ДСНС України. На даний час штат МПК повністю укомплектований (6 осіб, які несуть цілодобове чергування). Очолює підрозділ цілеспрямований енергійний керівник - Дмитро Лотош. Завдяки злагодженій роботі працівників вдалося власними руками відремонтувати пожежне депо, створити комфортні умови для несення служби. Крім того, на базі МПК цілодобово функціонує Пункт незламності, який належним чином проявив себе в період відключень електроенергії.
За період із серпня 2022 року МПК брала учать у ліквідації 8 пожеж, з них 3 було ліквідовано безпосередньо працівниками МПК (без участі 5 ДПРЧ 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Черкаській області).
Для забезпечення належного функціонування підрозділу з бюджету сільської ради у 2022 році було профінансовано видатки в сумі 1101,3 тис.грн. (на оплату праці, утримання пожежного автомобіля  та  іншого обладнання, оплату енергоносіїв). 
В подальших планах громади – створення на базі підрозділу Центру безпеки громадян, який об’єднає зусилля рятувальників, поліцію та медиків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь