Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Звіт сільського голови про роботу виконавчих органів ради у 2022 році

Дата: 20.02.2023 08:49
Кількість переглядів: 1678

Фото без опису

Завантажити (docx)

 Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» звітую перед усією громадою про виконання своїх повноважень та про діяльність виконавчих органів ради за 2022 рік.
     Минулий рік став для нашої громади як і для всієї України справжнім викликом. Активний початок року та продовження роботи над проєктами були вимушено призупинені через повномасштабне вторгнення російської федерації та початку воєнних дій на території нашої держави. 
Війна згуртувала всіх нас  до спільної допомоги один одному та захисникам.
 Наша громада активно  підтримує захисників, які щодня ціною свого життя відстоюють нашу свободу та незалежність. Надаємо допомогу  українцям, які вимушені були залишити свої домівки та приїхали до  нашої громади в пошуках прихистку. 
Додаткові функції, які випали на долю сільської ради  у перші дні війни, стосувалися великого напливу внутрішньо переміщених осіб.
      Всі хто звертався про допомогу в наданні тимчасового житла були влаштовані на тимчасове проживання, забезпечені гуманітарною допомогою.
Попри воєнний стан депутатський корпус та виконавчі органи сільської  ради працювали в межах своїх повноважень, забезпечуючи стабільну ситуацію в громаді.
Шрамківська  територіальна громада створена 12 листопада 2020 року. шляхом об’єднання 13 сільських рад .
 Депутатський  корпус сільської  ради VІІІ скликання працює у складі 22 депутатів.
Станом на 1 січня 2023 року в 23 населених пунктах громади проживає 
11155 осіб.
Територія громади, поділена на 8 старостинських округів, в яких здійснюють свої повноваження, в межах відповідних старостинських округів, 8 старост та 13 діловодів.
Сільська  рада, як орган місцевого самоврядування, у своїй роботі керується принципами законності, гласності, колегіальності, поєднуючи місцеві і державні інтереси та є публічною і відкритою у своїй діяльності, про що свідчить робота з висвітлення новин ,  засідання сесій та виконкомів  сільської ради на офіційному сайті ради. 

СЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ 
Відповідно до вимог статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» основна форма роботи ради – проведення сесій.                                              Їх скликання проводилося  відповідно до розпоряджень сільського голови при чіткому дотриманні норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Шрамківської сільської  ради.
Проєкти рішень, довідкові матеріали на пленарні засідання готували депутати, апарат та виконавчі органи сільської ради. Перед засіданням сесій сільської ради всі проєкти рішень  розглядались на засіданнях постійних комісій сільської  ради.
Загалом у 2022 році відбулось 12 засідань сесій сільської ради  на яких прийнято 151 рішення.
Сільська  рада приймала рішення про звернення  депутатів Шрамківської сільської ради  до: 
-     країн-членів НАТО, президентів США і Франції, канцлера  
Німеччини,послів усіх держав у підтримку президента України Володимира Зеленського та українського народу, з проханням
про закриття неба над Україною.
-     Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів 
України, Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності Української Православної Церкви (московського патріархату через підтримку російської агресії.
Один депутат ради служить в збройних силах ЗСУ, боронить нашу рідну землю  від російської навали .

ВИКОНАВЧА ДІЯЛЬНІСТЬ РАДИ 
Виконавчим органом сільської  ради є її виконавчий комітет. У складі виконавчого комітету 21 особа . 
За 2022 рік відбулось 16 засідань виконавчого комітету, з них 4 позачергових, прийнято 202  рішення.
Згідно рішення виконавчого комітету відповідальною особою за державну реєстрацію актів цивільного стану та зберігання, облік, звітність про використання бланків свідоцтв та за вчинення нотаріальних дій призначено старост старостинських округів, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету. 
За 2022 рік посвідчено доручень – 188, заповітів – 131.
       
ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ 
За січень-грудень 2022 року до загального фонду бюджету Шрамківської  територіальної громади  зібрано 69747,4 тис грн власних доходів. Виконання планових призначень по загальному фонду становить 105,8 відс. 
По основних джерелах, що формують  дохідну частину бюджету громади зібрано:
- податку на доходи фізичних осіб – 31661,6 тис грн, що у співставних умовах до відповідного періоду 2021 року більше на 1045,8 тис грн, темп росту становить 103,4 відс.; 
 - земельного податку – 18062,9 тис грн, що більше на 1518,7 тис грн, темп росту становить 109,2 відс; 
- єдиного  податку – 13289,0 тис грн, що більше на 1530,2 тис грн, темп росту становить 113,0 відс. 
Із державного бюджету за січень – грудень 2022 року до бюджету 
громади отримано коштів  в  сумі 37982,5 тис грн, з них базової дотації  8785,9 тис грн, виконання планового показника становить 100,0 відс. та освітньої субвенції– 29196,6 тис грн (100 відс.).
З місцевих бюджетів до загального фонду бюджету громади одержано 2185,4 тис грн, в тому числі:
дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 208,2 тис грн (100,0 відс.);
дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету  - 1699,6 тис грн (100 відс.);
інші субвенції з місцевого бюджету – 277,6 тис грн (65,9 відс.).
До спеціального фонду бюджету громади надійшло  коштів у сумі 1316,2 тис грн. Виконання річних планових показників становить 181,7 відс., або більше на 591,9 тис грн. Значне перевиконання виникло у зв’язку з надходженням коштів від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності в сумі 213,3 тис грн, надходження благодійної допомоги у натуральній формі – 583,0 тис грн, фінансова підтримка опорним закладам середньої освіти від ЮНІСЕФ в сумі 109,7 тис грн, надходження від підприємств на виконання цільових заходів – 10,8 тис грн (планові призначення відсутні).
Власних надходжень бюджетних установ від надання послуг надійшло 362,7 тис грн, виконання річних призначень становить 56,0 відс. 
Надходження по екологічному податку становлять 28,2 тис грн, виконання річних планових показників  становить 116,4 відс.
Надходження до цільових фондів становлять 8,4 тис грн.

ВИДАТКИ СІЛЬСЬКОГО БЮДЖЕТУ

За січень-грудень 2022 року видатки загального фонду бюджету Шрамківської сільської територіальної громади виконані в обсязі 103157,9 тис грн, при плані 106958,9 тис грн, що становить 96,5 відсотка планових призначень на відповідний період. 
Касові видатки бюджету Шрамківської сільської територіальної громади  на Державне управління становлять 18220,3 тис грн, при плані 19730,9 тис грн, що становить 92,3 відсотка планових призначень на період.
 Із поточних видатків профінансовано оплату праці з нарахуваннями, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, оплату послуг (крім комунальних), придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря та інші поточні видатки.
Касові видатки бюджету на Освіту становлять  61331,4 тис грн, при плані 62770,0 тис грн, що становить 97,7 відсотка планових призначень. Із поточних видатків профінансовано оплату праці з нарахуваннями,  продукти харчування, оплату послуг (крім комунальних), витрати на електроенергію, інші енергоносії та комунальні послуги, придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря та інші поточні видатки.
Касові видатки бюджету на Соціальний захист та соціальне забезпечення становлять 8800,1 тис грн, при плані 9101,9 тис грн, що становить 96,7 відсотка планових призначень на період. Профінансовані поточні видатки на виплату надання інших пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства 3,2 тис грн; надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку на суму 5,8 тис грн; компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян 340,0 тис грн; компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті 88,6 тис грн; пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 61,9 тис грн; видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни 7,7 тис грн; забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю в сумі 4608,2 тис грн: - на заробітну плату, нарахування на оплату праці та оплата послуг крім комунальних, придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря та інші поточні видатки; профінансовано заходи державної політики з питань дітей та їх соціального захисту в сумі 1,8 тис грн; надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги на суму 91,3 тис грн; компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування на суму 7,9 тис грн; надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), на оплату житлово-комунальних послуг на суму 3,9 тис грн; інші видатки на соціальний захист ветеранів війни та праці на суму 3,6 тис грн; організація та проведення громадських робіт в сумі 703,8 тис грн; інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення на суму 2872,4 тис грн.
Касові видатки бюджету на Культуру і мистецтво становлять 5396,2 тис грн, при плані 5565,8 тис грн, що становить 97,0 відсотка планових призначень. Профінансовано оплату праці з нарахуваннями, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, оплату послуг (крім комунальних), придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря.
Касові видатки бюджету на Житлово-комунальне господарство становлять 2299,9 тис грн, при плані 2378,8 тис грн, що становить 96,7 відсотка планових призначень на період. Кошти використано на забезпечення функціонування вуличного освітлення в сумі 351,0 тис грн, на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря в сумі 326,5 тис грн, на оплату послуг 1613,7 тис грн та інші поточні видатки – 8,7 тис грн.
Касові видатки бюджету на Економічну діяльність виконані в сумі 119,7 тис грн, що становить 71,0 відс. планових призначень на відповідний період. 
Касові видатки бюджету на Іншу діяльність виконані в сумі 1903,7 тис грн (заходи з організації рятування на водах – 11,1 тис грн, забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони – 1101,4 тис грн, заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення – 665,2 тис грн, заходи та роботи з територіальної оборони – 126,0 тис грн), при плані 2060,1 тис грн, що становить 92,4 відсотка планових призначень на відповідний період. 
Касові видатки бюджету на Міжбюджетні трансферти становлять 5086,6 тис грн, при плані 5183,0 тис грн, що становить 98,1 відсотків планових призначень на звітний період. 
Дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів, за рахунок відповідної дотації з державного бюджету  в сумі 800,0 тис грн передана  до бюджету  Драбівської селищної територіальної громади для утримання КНП «Драбівська БЛ» ДСР.
Інші субвенції з місцевого бюджету в  сумі 3773,8 тис грн передано:
- Бюджету  Великохутірської сільської територіальної громади – 1186,7 тис грн, (на утримання центру надання соціальних послуг (стаціонарне відділення);
- Бюджету Драбівської селищної територіальної громади - 2587,1 тис грн:
- на фінансування трудового архіву – 120,0 тис грн;
- на фінансування КНП «Драбівська БЛ» ДСР (енергоносії – 600,0 тис грн, харчування – 100,0 тис грн, оплата послуг з повірки медичного обладнання та послуг по доставці рідкого кисню – 93,4 тис грн); 
- на фінансування КНП «Драбівський ЦПМСД» (на заробітну плату з нарахуваннями працівникам АЗПМС, ФАП та ФП населених пунктів громади – 1100,0 тис грн, енергоносії  – 450,0 тис грн, лікарські засоби для паліативної допомоги – 53,7 тис грн, на придбання предметів першої необхідності для пільгової категорії громадян – 70,0 тис грн).
Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів перерахована в сумі 442,8 тис грн (на територіальну оборону – 70,0 тис грн, для 6 ДПРЗГУ ДСНС – 150,0 тис грн, Золотоніському районному відділу поліції – 49,8 тис грн, управлінню СБУ – 50,0 тис грн, Золотоніській РВА – 50,0 тис грн, 2 від. Золотоніського РТЦК та СП – 70,0 тис грн, ДУ «Центр пробації» - 3,0 тис грн).
Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на перерахування коштів в умовах воєнного стану або для здійснення згідно із законом заходів загальної мобілізації та з метою відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності – 70,0 тис грн.
За січень-грудень 2022 року видатки спеціального фонду бюджету Шрамківської сільської територіальної громади виконані в обсязі 2218,2 тис грн, при плані 7342,6 тис грн, що становить 30,2 відсотків планових призначень на відповідний період. 
Касові видатки спеціального фонду бюджету на Державне управління становлять 862,9 тис грн, при плані 6191,4 тис грн, що становить 13,9 відсотка планових призначень на період.
Касові видатки спеціального фонду бюджету на Соціальний захист та соціальне забезпечення становлять 108,4 тис грн, при річному плані 75,0 тис грн, виконання становить 144,6 відсотка. Кошти використано на придбання канцтоварів.
Касові видатки бюджету на Економічну діяльність виконані в сумі 50,0 тис грн, при плані 86,3 тис грн, що становить 57,9 відсотка планових призначень на відповідний період.
Касові видатки спеціального фонду бюджету на Освіту становлять 945,2 тис грн (в т. ч. 232,9 тис грн за рахунок надходження в натуральній формі), при річному плані 852,2 тис грн, виконання становить 110,9 відсотка. Кошти використано для закладів дошкільної освіти: на продукти харчування 75,7 тис грн, на інші енергоносії 4,0 тис грн, придбання обладнання і предметів довгострокового користування на суму 146,0 тис грн; для закладів загальної середньої освіти: на предмети, матеріали, обладнання та інвентар 46,4 тис грн, на продукти харчування 138,5 тис грн, на інші енергоносії 2,7 тис грн, придбання обладнання і предметів довгострокового користування 439,6 тис грн.
Касові видатки спеціального фонду бюджету на Культуру і мистецтво становлять 164,0 тис грн за рахунок надходження в натуральній формі бібліотечних фондів, при річному плані 10,0 тис грн. 
Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів перерахована в сумі 87,8 тис грн (на територіальну оборону 69,8 тис грн, 6 ДПРЗ ГУ ДСНС 18,0 тис грн).

ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ 
На території Шрамківської територіальної  громади обліковується земель загальною площею 42079,50 га., з них земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею – 37927 га., в тому числі сільськогосподарських угідь – 36853,55 га, рілля – 33953,74 га. 
Станом на 01.01.2023 року середній розмір орендної плати за земельні частки (паї) громадян становить 12,2 %.
У 2022 році проводилася робота, яка розпочата у 2021 році, стосовно перегляду договірних умов та укладання відповідних додаткових угод з сільгосптоваровиробниками, у яких ставка орендної плати нижче 12 % від НГО, щодо встановлення її в розмірі 12 % .   Додаткові угоди до діючих договорів оренди землі, щодо збільшення розміру орендної плати до 12 % від НГО, за земельні ділянки комунальної власності підписано наступними фізичними та юридичними особами: Запорожець В.В. на земельну ділянку загальною площею – 84,7 га, Згуровський В.М. на земельні ділянки загальною площею – 156 га., Коршак С.В. на земельні ділянки загальною площею – 90,9 га, ТОВ «Продсільпром» на земельну ділянку загальною площею – 155,6 га, Буцько С.А. на земельну ділянку загальною площею – 35,8 га.  
Затверджена документація із землеустрою та передані в користування на умовах оренди земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (невитребувані земельні частки (паї)): ТОВ «Баришівська зернова компанія» в кількості 6 земельних ділянок загальною площею 1,74 га., що розташовані за межами с. Свічківка. За користування вищевказаними земельними ділянками розмір орендної плати встановлено на рівні 12 % від НГО земельних ділянок. 
Відповідно до підпункту 5 пункту 27 Перехідних положень Земельного кодексу України під час воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: 5) безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою із метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється (згідно Закону України №  2145-IX від 24.03.2022 року). Відповідно до змін, внесених до Земельного кодексу України згідно Закону України № 2698-IX від 19.10.2022, який набрав чинності 19.11.2022 року: «безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється. Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом».
Відповідно, протягом 2022 року прийнято рішень  із землеустрою та передано громадянам  у власність або користування на умовах оренди: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд - 5, городництва – 5; надано дозволів на складання технічних документацій щодо інвентаризації земельних ділянок — 7; затверджено технічних документацій щодо інвентаризації земельних ділянок — 1; надано дозволів на складання технічних документацій щодо поділу земельних ділянок – 1, надано відмов щодо приватизації земельних ділянок – 19, внесення змін до рішень сільської ради – 11(в основному, зміна площі та місця розташування земельних ділянок відносно населеного пункту), надано дозволів на розробку проекту землеустрою щодо подальшої передачі земельної ділянки в користування на умовах оренди – 4, затверджено проектів землеустрою щодо подальшої передачі земельної ділянки в користування на умовах оренди – 3, надано дозволів на виготовлення  технічної документації щодо встановлення (відновлення меж) земельної ділянки -  2, затверджено технічної документації щодо встановлення (відновлення меж) земельної ділянки – 2, надано дозволів на розробку проектів землеустрою щодо організації та встановлення меж об’єктів та територій природно-заповідного фонду – 2, погоджено створення нових заказників місцевого значення – 2,  прийнято рішень про  проведення  нормативної  грошової  оцінки  земель – 1, затверджено технічної документації з нормативної грошової оцінки – 1.
У 2022 році затверджена документація із землеустрою  та передано в оренду земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (в умовах воєнного стану) на 1 рік: ТОВ "Золотий колос Черкащини"  загальною площею 20,2619 га, що розташовані в адмінмежах Шрамківської сільської ради (за межами населеного пункту с. Ковалівка).
Передано в оренду земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (в умовах воєнного стану) на 1 рік: ТОВ "Баришівська зернова компанія" (Код за ЄДРПОУ 32886518) загальною площею 2,3546 га, що розташована в адмінмежах Шрамківської сільської ради за адресою: с. Свічківка, вул. Миру, 31Д.
Передано в оренду земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (в умовах воєнного стану) на 1 рік: ТОВ "Золотий колос Черкащини" (Код за ЄДРПОУ 43605118) загальною площею 55,6471 га, що розташовані в адмінмежах Шрамківської сільської ради (за межами населеного пункту с. Яворівка).
Прийнято рішення про проведення земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності Шрамківської сільської ради  для  ведення товарного сільськогосподарського виробництва  площею 19,9999 га   кадастровий номер 7120685200:01:001:0401., що розташована за межами с. Коломиці.
Прийнято рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території ботанічного заказника місцевого значення «Кут» орієнтовною площею 15,8 га, яка знаходиться в адміністративних межах Шрамківської сільської ради                             с. Ковтунівка (за межами населеного пункту) та рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території гідрологічного заказника місцевого значення «Свічківський» орієнтовною площею 19,2 га, яка знаходиться в адміністративних межах Шрамківської сільської ради с. Свічківка (за межами населеного пункту).
У 2022 році проведена  нормативна  грошова  оцінка  земель населених пунктів с. Шрамківка та с-ща Вишневе.
   
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ 
     
  Відповідно до Програми « Турбота»  Шрамківської сільської ради на 2021-2023 роки  , з сільського бюджету надана грошова допомога  жителям громад в сумі 2668,1 тис.грн.:
   -на надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах, потребують дороговартісного лікування та покращення житлово-побутових умов (388 осіб,з них 276 осіб члени сімей військовослужбовців) на загальну суму 833,2 тис. грн.; 
-на виплату компенсації непрацюючим особам працездатного віку,
які надають соціальні послуги особам з інвалідністю 1 групи на непрофесійній основі та особам нездатним до самообслуговування (7 осіб) на суму 83,8 тис. грн.; 
-на виплату щомісячної грошової допомоги сім’ям загиблих воїнів
АТО (1 особа) на загальну суму 16,5 тис. грн.; 
-одноразова грошова допомога жительці якій виповнилось 100 років
(1 особа)  на суму 5,000 тис.грн.;
-на транспортні послуги особам з інвалідністю, які проходять
лікування гемодіалізом (3 особи) на загальну суму 63,0 тис. грн.; 
-на знижки на абонентську плату за користування телефоном
окремих категорій громадян ( 9 осіб) на загальну суму 4,3 тис. грн.; 
-на виплату щомісячної стипендії учасникам бойових дій, інваліда
війни, яким виповнилось 90 і більше років (1 особа) – 3,3 тис. грн.; 
-компенсація за проїзд залізничним транспортом один раз на рік до
будь– якого пункту України і в зворотному напрямку громадянам, які постраждали у наслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорій 1, 2 (3 особи) на загальну суму 1,8 тис. грн.;
-пільги  50%  на електроенергію інвалідам по зору 1-2 групи,дітям
інвалідам до 18 років та інвалідам з ампутацією нижніх кінцівок (8 осіб, з них інваліди дитинства-5 осіб, інваліди по зору- 2 особи, інваліди загального захворювання – 1 особа)- 3,6 тис.грн.;
-на надання матеріальної допомоги головам первинних ветеранських
організацій (10 осіб) на загальну суму 25,0 тис.грн.
- допомога особам, які зобов’язалися поховати померлих, які не досягли пенсійного віку, на момент смерті не працювали, не були зареєстрований в центрі зайнятості як безробітні (14 осіб) на загальну суму 42,0 тис. грн., 
-  на поховання сім’ям загиблого військовослужбовця (7 осіб) – 175,0 тис. грн.,
-  допомогу для подолання наслідків надзвичайної ситуації  (пожежа)              (9 осіб) на загальну суму 115,0 тис. грн. 
    З нагоди 36 річниці Чорнобильської катастрофи учасникам  ЧАЕС  надано адресну матеріальну допомогу у натуральній формі (продуктові набори) (101 особа) на загальну суму 44,4 тис. грн.  
    З нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні надано грошову матеріальну допомогу ветерану війни (1 особа) на суму 1,0 тис. грн.
    Виплачено одноразову адресну допомогу дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа – 1 особа на суму 1,8 тис. грн. 
    З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана особливо потребуючим жителям громади було вручено 150 продуктових наборів на загальну суму 49,8 тис. грн. 
    З нагоди Дня Державності та  Дня захисників і захисниць України, надана  матеріальна допомога  учасникам АТО/ООС  та призваним до військової служби під час мобілізації, на загальну суму 354 тис. грн. 
Виконавчим комітетом Шрамківської сільської ради  укладено договір про відшкодування компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських маршрутах окремим категоріям громадян Шрамківської територіальної громади із перевізником  ФОП Малишев В.П. Правом на пільгове перевезення скористалось  1867 осіб  відповідної категорії громадян нашої громади, на компенсацію якого станом на сьогодні використано                              180,0 тис. грн. 
Сільською радою затверджено Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян, мешканців Шрамківської територіальної громади на залізничному транспорті приміського сполучення на 2022-2024 роки .Мешканці громади користуються залізничним транспортом, зокрема використовуючи залізничне сполучення від ст. Кононівка  для поїздок до міст Київ, Яготин, Бориспіль, Гребінка. За 2022рік виробничому підрозділу «Київська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південо-Західна  залізниця» АТ «Укрзалізниця» на відшкодування  компенсації за пільговий проїзд перераховано на суму 88,6 тис.грн.
   Виконавчим комітетом забезпечується виплата окремим пільговим категоріям громадян коштів згідно субвенції з обласного бюджету, зокрема профінансовано:
-компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів і на транспортне обслуговування (14 осіб) на загальну суму 7,9 тис. грн.; 
-відшкодування витрат, пов’язаних із похованням учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни (4 особи) на загальну суму 7,7 тис. грн.;
-відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском пільгових лікарських засобів громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, вартість яких повністю чи частково відшкодовуються (55 осіб) на загальну суму 33,5 тис. грн.; 
-відшкодування витрат, понесених у зв’язку з наданням медичних послуг по безкоштовному зубопротезуванню громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (2 особи) на суму 2,6 тис.грн.; 
-одноразова грошова допомога  членам сімей ,смерть яких пов’язана з проведенням АТО/ООС та із здійсненням заходів ,необхідних для забезпечення оборони України ,захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України – 6 осіб на суму 100,000 тис.грн. 
Протягом 2022 року до управління соціального  захисту  населення Золотоніської районної державної адміністрації (Драбів) було направлено 2845 заяв на призначення  усіх  видів  соціальної допомоги  , з них 465 осіб звернулися за призначенням житлової субсидії,2317 осіб за призначенням допомоги( з них допомога на проживання ВПО 2015 особи  ),63 особи на призначення пільг, та взято 2783 особи  на облік ВПО.
Гуманітарну допомогу (продукти харчування, постільна білизна, одяг, засоби гігієни) отримали 369 сімей ВПО .
На території громади функціонує 13 закладів з надання первинної медичної допомоги місцевому населенню, зокрема, 3 амбулаторії загальної практики сімейної медицини та 10 фельдшерських пункти.
Утримання фельдшерів місцевих фельдшерських пунктів та оплата комунальних послуг і енергоносіїв фінансувалася повністю з бюджету громади шляхом надання відповідних субвенцій  КНП «Драбівський ЦПМСД». 
 За рахунок коштів сільської ради Шрамківській АЗПСМ прибано аналізатор крові , проведено поточний ремонт вимощення навколо будівлі АЗПСМ с. Шрамківка та  поточний ремонт приміщення швидкої допомоги.
 На запрошення сільської ради та  за підтримки благодійного фонду «Благо-Ц» та лікарів волонтерів з міста Київ в медичних закладах громади проведено 4 безкоштовні медичні  акції. 

НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
      Відділ ««Центр  надання  адміністративних  послуг»  виконавчого  комітету Шрамківської сільської ради було створено  рішенням сесії Шрамківської сільської ради № 2-13/VIII від 09.12.2020 року. 
      Офіційно свою роботу ЦНАП розпочав 1 квітня 2021 року.      
За 2022 рік в Центрі  громадяни  та  суб’єкти   господарювання   мали   можливість   отримати 32 адміністративні послуги.   Центром надано 6702  адміністративні  послуг.
       У зв'язку з військовою агресією росії проти України та відповідно до Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Указ затверджено Законом № 2102-IX від 24.02.2022 було призупинено роботу автоматизованої системи «Реєстр територіальної громади».  Військовий стан в Україні суттєво вплинув на реалізацію законних прав і інтересів громадян та іноземців на території нашої держави. Реєстрація місця проживання також не стала виключенням і зазнала певних обмежень.               В першу чергу це пов’язано з тим, що державні електронні реєстри, які зберігають персональні дані населення закриваються з міркувань безпеки. Упродовж кількох місяців не було змоги знятися з місця реєстрації або зареєструватися у житлі. Відновили надання таких послуг у нашій громаді                у липні 2022 року.
        Відповідно до постанови КМУ від 20 березня 2022 р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» відділ ЦНАП надає  нові послуги в інформаційній підсистемі «Соціальна громада» а саме: 
-    Оформлення статуту та видача довідки внутрішньо переміщеної особи;
-    Оформлення допомоги на проживання внутрішньо переміщеної особи.
     Найбільш  актуальними  та  затребуваними  для  жителів Шрамківської громади  виявились  наступні  адміністративні  послуги:
-    Реєстрація місця проживання- 131 
-    Зняття з реєстрації місця проживання -269
-    Видача довідки про склад сімї -984
-    Видача довідки про реєстрацію місця проживання (Ф13) -302
-    Вклеювання фото до паспорта громадянина України – 69
Послуги соціального характеру:
-    Оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг -488
-    Оформлення пільг – 65
-    Допомоги – 1457
-    Облік ВПО – 2768
 Надано адміністративних послуг по земельних питаннях – 179.
  Опрацьовано 68 запитів, щодо надання відомостей про персональні дані.  

 НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ
На території Шрамківської територіальної громади працює КЗ «Центр надання соціальних послуг». 
        При КЗ «Центр надання соціальних послуг»  створено відділення соціальної допомоги вдома для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) одиноких громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають ІІІ групу рухової активності 2, 3 і 4 ступені) і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах згідно з медичним висновком, а саме:
-    похилого віку;
-    інвалідів (які досягли 18-річного віку), крім інвалідів унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу  та постійний сторонній догляд, побутове та спеціальне медичне обслуговування відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»;
-    хворих (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці).
             За звітний період соціальними робітниками установи здійснено обслуговування 290  громадян (з них 23 інваліди), які проживають на території громади.
     Протягом звітного періоду на соціальне обслуговування взято 290 осіб похилого віку, з них на безоплатне обслуговування взято 142 осіб та 148 осіб на платній основі.
     З соціального обслуговування знято 30 осіб похилого віку, з них:
- померло 25 особи ; 
- влаштовано до інтернату 1  особу;
- виїхали тимчасово до родичів – 4 особи
  Станом на 01.01.2023 року навантаження на 1 соціального робітника складає 11 осіб.
Cтаном на 01.01.2023 року  надано платних послуг на суму 89932,00 грн. 
    До   відділення соціальної роботи протягом звітного періоду року надійшло 30 повідомлень  про факти вчинення домашнього насильства в сім'ї.  Працівниками відділення соціальної роботи було здійснено 358 оцінок потреб сімей. Фахівцями відділення надані  такі соціальні послуги: інформування -  428 особам,  консультування - 501 особі, психологічна підтримка - 235 особам, соціальна адаптація – 16 особам, соціальна інтеграція та реінтеграція - 8 особам, екстрене втручання – 1 особі, соціальний супровід -16 особам, соціальна профілактика – 123 особам.
На  обліку сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують  сторонньої  допомоги  за результатами здійснення оцінювання потреб перебувало 4 сім’ї, в яких виховується 10 дітей, перебуває  під соціальним супроводом 21 сім’я в яких виховується 39 дітей. В ході  відвідування сімей надавалися соціальні  послуги , постійно проводяться бесіди щодо профілактики зловживання спиртними напоями, належного виховання та утримання дітей, відповідального батьківства, запобігання та протидії домашнього насильству в сім'ї тощо.
  Згідно повідомлень Золотоніського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області  працівниками відділення надавалися соціальні  послуги консультування  та   інформування для  11 осіб,  які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. 
     Станом на 01.01.2023 року було придбано матеріали та проведено поточний ремонт приміщення стаціонарного відділення  на суму 54618 грн.
-  поточний ремонт покрівлі  -29912 грн.
- будівельні матеріали для проведення поточного ремонту
   приміщення -24706 грн.

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ
Служба у справах дітей Шрамківської сільської ради створена з 09 грудня 2020 року (рішення № 2-9/УІІІ від 09.12.2020року). Повноцінну діяльність Служба у справах дітей розпочала із 15 січня 2021 року. 
Станом на 01.01.2023 року у  Шрамківській громаді проживає 1747 дітей.
Протягом 2022 року проведено обстеження умов проживання 123 сімей, в яких виховується 264 дітей. 
За  2022 рік з метою запобігання та профілактики бездоглядності та соціального сирітства проводились  рейди « Діти вулиці», «Канікули», «Дозвілля», «Урок»,  загалом проведено 12 рейдів. Під час проведення рейдів обстежено умови проживання 36 сімей, в яких проживають 76 дітей. 
За 2022 рік  взято на первинний облік дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - двоє дітей, знято з первинного обліку - одна дитина у зв’язку з досягненням повноліття .
У березні 2022 року Шрамківською територіальною громадою прийнято рішення про тимчасове влаштування дитячого  будинку  сімейного типу із Харківської області, Чугуївського району, с. Коробочкине, в якій виховується 8 дітей позбавлених батьківського піклування. ДБСТ були влаштовані у приміщенні дитячого садка «Дзвіночок», на території села Гречанівка Ковалівського старостинського округу.  Служба надала необхідну допомогу у плані матеріального забезпечення сім’ї. 02.08.2022 року дитячий будинок  сімейного типу виїхав за межі території Шрамківської громади у зв’язку з купівлею житлової нерухомості.
Протягом року проведено обстеження умов проживання  сімей опікунів та піклувальників -12 сім’ї, в них виховується 13 дітей, які позбавлені батьківського піклування. Проведено 19 виїздів з метою перевірки умов проживання дітей, які влаштовані у родини опікунів, піклувальників, що проживають на території Шрамківської сільської ради, складено 19 актів обстеження. В одній сім’ї за невиконання своїх обов’язків було відсторонено піклувальника, а  дитину-сироту взято під піклування іншим піклувальником із її родини. 
З метою соціально-правового захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, застосування ефективних форм їх соціальної підтримки, профілактики правопорушень проводилися публічні заходи присвячені Міжнародному дню захисту дітей . За рахунок коштів місцевого бюджету у сумі 40500 грн  та гуманітарної допомоги  надано 148 подарункових наборів  для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей учасників бойових дій проти російської агресії, дітей учасників АТО. До новорічних свят на суму 80 тис. грн.  надано 270 подарункових наборів солодощів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей , які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей учасників бойових дій проти російської агресії, дітей учасників АТО та дітей з особливими потребами. 
Протягом року на обліку  у служби у справах дітей перебували  16 дітей із 7 сімей як діти, які перебувають у складних життєвих обставинах . Дві сім’ї,  в яких виховується 5 дітей -- поставлено на облік протягом І півріччя . Обстеження умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах проводилось згідно затвердженого графіку. Протягом 2022 року проведено обстеження 17 сімей в яких проживають 34 дитини . За мінімізацією складних життєвих обставин знято із обліку СЖО 9 дітей із 4 сімей. Станом на 31.12.2022 року на обліку СЖО перебуває 7 дітей із 3 сімей.
      Проведено дев’ять засідань  комісії з питань захисту прав дітей Шрамківської сільської ради, на яких розглянуто 68 питань. 
Організація надання одноразової допомоги дітям- сиротам, яким виповнилось 18 років проведена у  2022 року в рамках прийнятої  програми Шрамківської сільської  ради. Надано допомогу одній  особі.

ОСВІТА 
У Шрамківській територіальній громаді створена та діє мережа освітніх закладів, що забезпечує безоплатну дошкільну, повну загальну середню, позашкільну освіту відповідно до стандартів освіти. Створюються рівні умови для здобуття повної загальної середньої освіти, забезпечується доступність та якість освіти.
Заклади загальної середньої освіти Шрамківської сільської ради укомплектовані педагогічними працівниками.
На території громади функціонують:
-10 закладів дошкільної освіти та 5 дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти, які відвідують  231 дитина . 
-  7 закладів загальної середньої освіти, в тому числі 1 опорний заклад  загальної середньої освіти із чотирма філіями. У Закладах загальної середньої освіти громади освіту здобуває 936 дітей, з них 3 дитини з особливими освітніми потребами
В 2022 році свідоцтва про здобуття базової середньої освіти отримали    90 випускників (з них з відзнакою - 3 ), свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти – 61 випускник (з них золота медаль – 3,  срібна медаль – 1).
В рамках оптимізації мережі закладів освіти, з метою створення необхідних умов для рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення ефективності заходів щодо розвитку галузі освіти та на виконання рішення Шрамківської сільської ради,  з 01.09.2022  Заклад загальної середньої освіти І ступеня с. Остапівка реорганізовано у Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Джерельце» с. Остапівка. 
В освітніх закладах Шрамківської громади медичне обслуговування забезпечують 11 медичних працівників, які входять до штатів закладів освіти, з них 6 працюють у закладах загальної середньої освіти та 5 – у закладах дошкільної освіти. Медичне обслуговування дітей у закладах, в яких немає медичних працівників, здійснюють працівники місцевих фельдшерсько-акушерських пунктів.
Усі заклади загальної середньої освіти забезпечені комп’ютерною технікою - встановлено 237 одиниць комп’ютерної техніки, в тому числі 10 навчальних комп'ютерних комплексів. Використовується  2 інтерактивні дошки та 10 проекторів. На один комп’ютер  в громаді припадає 3,9 учня 1-11 класів та 2,3 учня 5-11 класів. Усі заклади загальної середньої освіти підключені 100 % до швидкісної мережі Інтернет. 
Приміщення закладів освіти знаходяться у фізичній доступності для здобувачів освіти. У будівлях 8 закладів загальної середньої освіти та 5 закладів дошкільної освіти обладнані захисні споруди цивільного захисту - найпростіші укриття.  В них облаштувано вентиляцію, водопостачання, водовідведення, санітарні вузли, аварійне освітлення. Створено запаси матеріалів, обладнання, інструменту, води, медичних, дезінфікуючих, миючих засобів та технічних засобів для навчання. Роботи по облаштуванню укриттів проводилися спільними зусиллями педагогічних колективів навчальних закладів та батьків.
Підвезення до закладів освіти потребують  322 учні із 18 сіл. З них 200 учнів підвозяться.
Підвезення учнів проводиться чотирма автобусами. З початком збройної агресії російської федерації  було вилучено 3 шкільні автобуси. Вкрай нагальною проблемою є придбання двох шкільних автобусів для Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Погреби та Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Кантакузівка Шрамківської сільської ради. 
Всі діти, які навчаються у закладах дошкільної освіти, забезпечені харчуванням. З них 23 дитини харчуються безкоштовно. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з числа ВПО.
У  Закладах загальної середньої освіти громади харчуванням охоплено 595 дітей. Безкоштовно харчуються  учні 1-4 класів, 61   дитина   учасників    бойових   дій   та   із   числа   ВПО,   19   дітей    з малозабезпечених сімей, 1 дитина-сирота. Вартість харчування на одну дитину складає – 22 грн. у день. У закладах дошкільної освіти громади вартість харчування становить 40 грн.
Протягом 2021/2022 навчального року для 8 шкіл на умовах співфінансування придбано 16 одиниць сучасного обладнання для харчоблоків на загальну суму 55,0 тис. грн. (кухонні комбайни).
У 2022 році за рахунок коштів місцевого бюджету проведено ремонтні роботи харчоблоків їдалень майже усіх закладів освіти на загальну суму              150,0 тис. грн. Проведено поточний ремонт внутрішніх туалетів в ЦРД «Берізка» с. Шрамківка, на який  використано кошти  місцевого бюджету в сумі 30,0 тис. грн. Зроблено ремонт вимощення навколо будівлі школи                            с. Кононівка 
Виділено 38,5 тис.грн. на придбання фарби для косметичного ремонту шкіл громади та підготовку до нового 2022/2023 н. р.
 В 7 ЗЗСО та 1 ЗДО встановлено тривожну сигналізацію з виведенням сигналу на пульти охорони  («тривожні кнопки») на суму 49,8 тис. грн.
З метою своєчасної підготовки галузі освіти до опалювального сезону 2022-2023 років у закладах освіти проведені планові поточні ремонти та роботи, що забезпечують надійну експлуатацію споруд. Проведені також ремонти обладнання електроустановок, теплових установок та мереж. Зроблена повірка 3 вузлів обліку газу та перевірка справності димвентканалів і газових редукторів у 7 закладах загальної середньої освіти та 10 закладах дошкільної освіти.
З метою належної організації підвозу учнів до ЗЗСО проведено поточні ремонти  двох  шкільних автобусів.
 У жовтні 2022 року визначено переможця торгів по закупівлі  67 тонн вугілля на суму 670,0 тис. грн. і розпочато  постачання вугілля в заклади освіти. Підписано договір на постачання електричної енергії з «Газенергоальянс» на суму   2 499 840 грн.

КУЛЬТУРА
У 2022 році в населених пунктах діяло 15 клубних закладів. При Будинках культури та клубах працювало 11 «народних» і 1 «зразковий» колективи, які відвідували 102 любителів народного мистецтва. У минулому  році колективи взяли участь в патріотичному онлайн-заході «Разом до перемоги», в рамках V обласного фестивалю «Мистецька Петрівка», конкурсі народної творчості художніх колективів громади «Струни серця». 
Шрамківська публічна бібліотека  та її 15 філій створювали умови для реалізації прав жителів громади на бібліотечне обслуговування, вільний доступ до інформації, задоволення і формування бібліотечних, бібліографічних, інформаційних, культурно-освітніх і духовних потреб  користувачів.
Початкову мистецьку освіту надає комунальний заклад «Шрамківська дитяча школа мистецтв». Контингент школи становить 87 учнів. У червні 2022 року школа вперше здійснила випуск 5 учнів.
З метою збереження культурної та археологічної спадщини здійснено інвентаризацію об'єктів пам'яток культурної спадщини, зареєстровано 84 пам'ятки історії, що перебувають на обліку відділі охорони пам'яток історії та культури у Черкаській області.
Відділ освіти, культури, молоді та спорту також спрямовував зусилля на вирішення завдань з популяризації здорового способу життя та створення умов для заняття фізкультурою і спортом мешканців громади. Зокрема, було проведено ряд фізкультурно-масових заходів, які сприяли розвитку на території Шрамківської сільської ради  футболу, волейболу та інших ігрових видів спорту.
Проведено ремонт Степанівського Будинку культури, а саме відремонтовано вимощення навколо будівлі та встановлено систему водовідведення будівлі.

СПОРТ
Пріоритетним напрямком роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту сільської ради є популяризація здорового способу життя та створення умов для заняття фізкультурою і спортом мешканців громади. Упродовж 2022 року було проведено низку фізкультурно-масових заходів, які сприяли розвитку на території сільської ради  футболу, волейболу та інших ігрових видів спорту.
Проведено п’ять  турнірів  з футболу, з них  - змагання з футболу в                     с. Кононівка, дитячий турнір з міні-футболу, присвячений Дню Конституції України, дитячий футбольний турнір з нагоди Дня Української Державності, футбольний турнір, присвячений пам’яті захисника України А.Г.Янка у         с. Яворівка, дитячий футбольний турнір, присвячений Дню захисника України. Команди сіл Свічківка, Мойсівка та Шрамківка  брали участь в Чемпіонаті Драбівської ТГ з міні-футболу.
      Проведено два змагання з волейболу, з них -турнір, присвячений Дню вшанування  учасників бойових дій на території інших держав,  турнір з нагоди Дня незалежності України. 
Проведені спортивні змагання з настільного тенісу, баскетболу, футболу та волейболу у закладах загальної середньої освіти.

ЖИТЛОВО - КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
БЛАГОУСТРІЙ
ТРАНСПОРТ

На території  Шрамківської сільської територіальної громади торгівельне обслуговування населення здійснюють 53 магазини, що належать приватним підприємцям та 10 місць громадського харчування. В магазинах представлений широкий вибір продовольчих та непродовольчих груп товарів згідно рекомендованого мінімального переліку товарів першої необхідності.
    На території сільської ради діє 8 об’єктів побутового обслуговування, з них:  5 займаються наданням перукарських послуг, 1 – технічним ремонтом та обслуговуванням автомобілів, 1 – організацією поховань та наданням пов’язаних з ним послуг, 1 – лікар стоматолог.
     Торгівельне  обслуговування  населення  села  забезпечує КП «Шрамківський ринок» , який працює щочетверга, де населення прилеглих сіл може придбати продукти харчування, а також промислові та господарські товари.
     На території  сільської ради  працює 9 пересувних  відділень поштового зв’язку, та одне поштове відділення , які забезпечують своєчасну доставку кореспонденції і періодичних видань до споживачів. На пошті також приймаються платежі за спожиті послуги. Листоноші доставляють пенсіонерам пенсію та різні соціальні виплати. 
         На території  сільської  ради функціонує КП  «Шрамківське підприємство житлово-комунального господарства», яке забезпечую населення с. Шрамківка та с-ща Вишневе питною водою. З метою безперебійного забезпечення водою населення під час погодинних та аварійних відключень електроенергії придбаний генератор на суму 99500 грн.         
Села громади  на сьогодні забезпечені  транспортним сполученням за такими маршрутами:
    «Кононівка-Черкаси»;
    «Черкаси - Суми»,;
    «Черкаси-Полтава»; 
    «Шрамківка - Черкаси» (через м. Золотоноша);
          «Драбів - Кононівка»( через с.Шрамківка);
«Шрамківка – Степанівка» (через с. Мойсівка, с. Погреби);
«Шрамківка – Кононівка»(через с. Яворівка, с. Ковалівка);
 «Демки –   Кононівка» (через с. Новомиколаївка, с. Бирлівка, с. Шрамківка)
«Демки-Драбів» (через с. Новомиколаївка, с. Бирлівка, с. Кантакузівка)
« Ковалівка-Драбів» (через с. Яворівка, с. Кантакузівка, с.Коломиці);
Нажаль кількість автобусних маршрутів та щоденних рейсів, діючих на території громади не  достатня, через незадовільне дорожне покриття мешканці сіл Остапівка, Ковтунівка ,Свічківка, Хомівщина, не забезпечені транспортним сполученням.
Відновлено мережу вуличного освітлення вулиць населених пунктів Шрамківської сільської ради,  а саме: с-ще Вишневе – 1,3 км , с. Яворівка –1,6 км , с. Погреби – 1,0 км ,с. Шрамківка – 500 м.
Протягом року в населених пунктах громади проводилися заходи щодо утримання їх в належному санітарному стані (обкошування узбіч  доріг, вивезення стихійних сміттєзвалищ, вирубка чагарників) , для чого були залучені 13  працівників з благоустрою. У квітні , травні 2022 року проведено щорічну Всеукраїнську акцію «За чисте довкілля».  
Проведено санітарну обрізку та видалення аварійних дерев на території громади.
Упродовж ІІІ кварталу поточного року за рахунок коштів, виділених в поточному році на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення, підрядною організацією - ТОВ «Черкасиміськбуд» проведено ремонтні роботи на ділянці дороги загального користування місцевого значення О-240207   Шрамківка – ст. Драбів (км 7+400 – км 7+510), проведено облаштування вирівнюючого шару на площі 550 кв.м, на суму близько 800 тис.грн.
Також підрядною організацією ТОВ СП «Автострада» проведено роботи з експлуатаційного утримання дороги  Т-2409 – Драбів – Золотоноша /М03, проводилися  ремонтні роботи на мосту через р. Чумгак в                                    с. Кантакузівка),  за рахунок коштів субвенції з державного бюджету та за рахунок наданої субвенції з сільського бюджету в сумі 100 тис.грн.
Виконавчим комітетом сільської ради подано пропозиції Департаменту будівництва облдержадміністрації до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг, які  будуть фінансуватися у 2022 році за рахунок субвенції з державного бюджету в населених пунктах Свічківка, Остапівка, Яворівка, Демки, проте, через відсутність фінансування з державного бюджету ремонтні роботи на вказаних об’єктах не проводилися.
Комунальним підприємством « Шрамківське ПЖКГ»  проведено поточний ремонт мережі  водопостачання у с. Шрамківка , виготовлені люки для колодязів водогону, замінені насоси подачі води.
Продано на аукціоні приміщення бувшої автостанції с. Шрамківка , до місцевого бюджету надійшли кошти в сумі 220,1 тис.грн. 
ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ  ТА  ОБОРОННА РОБОТА 
Безпека мешканців населених пунктів громади є пріоритетним завданням Шрамківської  територіальної громади. 
11 жовтня  в с. Шрамківка  відбулося відкриття  пожежної команди. Громада пройшла чималий шлях аби  мати змогу відкрити місцеву пожежну команду. Це стало можливим завдяки клопіткій співпраці громади, районного рятувального загону  та керівництва Головного управління  ДСНС в Черкаській області. Місцева команда вогнеборців може виїжджати на ліквідацію пожеж у 23  населені пункти. Для успішного виконання своїх обов’язків команда забезпечена автомобілем та відповідним спорядженням. Створено  усі необхідні умови для несення служби : пункт зв’язку команди, кімната відпочинку та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження.З бюджету сільської ради за звітний рік  було профінансовано видатки в сумі 1101,3 тис.грн. на оплату праці, утримання пожежного автомобіля  , ремонт приміщення та інше.
З метою профілактики травматизму та охорони життя людей на воді прийнято та реалізується Програма запобігання загибелі людей на водних об’єктах на території Шрамківської  територіальної громади .
У будівлях 8 закладів загальної середньої освіти та 5 закладів дошкільної освіти обладнані захисні споруди цивільного захисту - найпростіші укриття.  В них облаштувано вентиляцію, водопостачання, водовідведення, санітарні вузли, аварійне освітлення. Створено запаси матеріалів, обладнання, інструменту, води, медичних, дезінфікуючих, миючих засобів та технічних засобів для навчання.
В с. Шрамківка в приміщенні АЗПСМ облаштоване укриття , яке забезпечене   місцями для сидіння, резервом води, інвентарем та іншими засобами, необхідними для безпечного укриття.
На потреби ЗСУ передано   3 шкільні автобуси.
З метою реалізації Всеукраїнського проєкту допомоги  людям “Пункти Незламності”, на території громади створені 2 Пункти незламності , які розташовані в с. Шрамківка . У Пунктах незламності  є можливість заряджати мобільні пристрої, користуватися інтернетом, наявні засоби обігріву, забезпечено запаси води, медичних аптечок. Крім того, у Пунктах є в наявності генератори для резервного електропостачання, подовжувачі, розетки для заряджання мобільних пристроїв та підключення електроприладів, а також всі інші необхідні засоби. 
Громада на передодні нового року отримала  придбану Черкаською агенцією регіонального розвитку у співпраці з Черкаською обласною державною адміністрацією за фінансової підтримки Фонду "МХП-Громаді" станцію STARLINK яка буде резервний каналом  зв’язку пункту Незламності.
Крім того, в 14 населених  пунктах громади створено пункти обігріву. 
        До лав ЗСУ в 2022 році мобілізовано 314 військовозобов’язаних нашої громади, профінансовано витрати на проходження військово-лікарської комісії  в сумі 665,2 тис. грн.

ДІЛОВОДСТВО  КАДРОВІ ПИТАННЯ, АРХІВ
       Відділ з питань правового забезпечення, організаційно-кадрової роботи  є структурним підрозділом виконавчого апарату Шрамківської сільської ради. 
       У 2022 році спеціалістами відділу:
1) зареєстровано та передано за призначенням, забезпечено контроль за дотриманням встановлених термінів розгляду 1738 документів вхідної кореспонденції від юридичних осіб; зареєстровано та відправлено оформлених у встановленому порядку 1551 документів вихідної кореспонденції на юридичні адреси;
     Протягом 2022 року відділом підготовлено 228 проектів розпоряджень з кадрових питань, з них:
131 - з особового складу (призначення, звільнення, переведення, встановлення надбавок, присвоєння рангів, виплата допомог тощо);
157 - про надання відпусток.
     Впродовж 2022 року в сільській раді було звільнено працівників – 3 особи, призначено – 8 осіб, в період з травня по грудень приймали і звільняли 12 осіб підсобних працівників згідно трудових строкових договорів.
Сформовано 73 особові справи працівників сільської ради. 
          Відділом ведеться військовий облік військовозобов’язаних, що включає перевірку військово-облікових документів військовозобов’язаних при прийнятті на роботу, звіряння з другим відділом Золотоніського РТЦК та СП облікових даних карток первинного обліку військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку, з їх обліковими даними, що містяться в особових картках військовозобов’язаних сільської ради, постійно готуються та подаються відповідні звіти, проведено бронювання військовозобов’язаних працівників сільської ради, тощо.
       Протягом 2022 року працівники відділу організовували та проводили оповіщення військовозобов’язаних жителів громади відповідно до розпоряджень другого відділу Золотоніського РТЦК та СП.
       Постійно на контролі перебуває питання підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування. Протягом 2022 року працівники брали активну участь у різних онлайн-навчаннях, -семінарах, -курсах, які організовували Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та в інші заклади.
       Працівники відділу у старостинських округах проводять щорічний погосподарський облік домоволодінь, готують статистичну звітність, надають допомогу населенню з оформлення субсидій (заповнення бланків, передача документів до відділу «Центр надання адміністративних послуг» та відділу праці, соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого апарату Шрамківської сільської ради, розповсюдження повідомлень про призначення субсидій), проводять відповідну роботу з внутрішньо переміщеними особами, сприяють старостам у веденні військового обліку військовозобов’язаних і призовників, їх оповіщенні, забезпечують видачу довідок жителям громади (протягом року видано 4039 довідок).                        
        Організовано роботу архівного підрозділу. Приміщення для архівних документів розміщене в Будинку культури, вікна та двері заґратовані, наявні стелажі та шафи, вогнегасники, площа кімнати 35 м2 .
     Загальна кількість документів у архівному підрозділі – 4352 справи. . 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН 
      На розгляд виконавчому комітету Шрамківської сільської ради за звітний  період надійшло 830 звернення громадян. У своїх зверненнях громадяни порушили 825 питань.  Найпоширенішими були питання соціального захисту, аграрної політики і земельних відносин, ремонту доріг комунальної власності, виділення матеріальної допомоги на лікування, реконструкція мереж водопостачання та інші.
       Через «Урядову гарячу лінію» надійшло  44 звернення, через облдержадміністрацію – 9. Правом на звернення в 2022 році скористалися 1048 осіб (враховуючи 5 колективних звернень).
 Всі звернення розглянуті у встановлений законодавством термін.
       Вирішено позитивно – 484 звернення, надані кваліфіковані роз’яснення – 341 звернення, надіслано за належністю – 5 звернень.
       За 2022 рік до сільської ради надійшло 11 звернень від депутатів.                         В основному вони стосувались питань роботи закладів освіти, охорони здоров’я, комунального господарства¸ транспортного сполучення та інше.
       За 2022 рік зареєстровано 17   запитів відповідно до п. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Запити на отримання публічної інформації стосувалися питань діяльності сільської ради,  наявності вільних земельних ділянок, питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. Всі вони належним чином опрацьовані, направлені до виконавців, на всі надані відповіді в установлені законодавством терміни.
      
Підбиваючи підсумки 2022 року хочу, перш за все, подякувати Збройним силам України, які стали міцним щитом для кожного з нас, та волонтерам, які сформували і утримують надійний тил. 
Окремі слова вдячності депутатському корпусу, виконавчому комітету, виконавчим органам ради за те, що попри все, усі залишились на своїх місцях і працювали – на повну силу та злагоджено. 
Дякую кожному мешканцю громади , які  з перших днів збройної агресії активно відгукнулися на заклики щодо надання допомоги нашим захисникам.
По кожному старостинському округу та у центральній садибі громади було організовано пункти збору продуктів харчування, овочевої продукції, засобів гігієни та теплих речей, які централізовано формувалися та згідно потреб доставлялися до військових частин , військових госпіталей, та зруйнованих громад , ця допомога вимірюється десятками тонн .
На базі закладів освіти громади було організовано виготовлення тушонок, паштетів, солінь, випікання хлібобулочних виробів. Усе це здійснювалося працівниками цих закладів та  місцевими мешканцями, а також за допомоги окремих суб`єктів господарювання та підприємництва.
  В закладах культури, освіти, медицини виготовлялися  маскувальні сітки, кікімори , окопні свічки,  до виготовлення яких залучалося  місцеве населення.
Приватними підприємцями та небайдужими жителями громади виготовлялися буржуйки для ЗСУ, проводився ремонт автомобілів ЗСУ.
Робота по наданню допомоги нашим захисникам продовжується.
Дякую всім, хто з перших днів війни  брав участь у забезпеченні заходів громадської безпеки і порядку , здійснюючи цілодобове патрулювання  в несених пунктах громади.
Велика подяка тим, хто допомагав сільській раді у сьогоднішній 
нелегкий період розвитку, своїми практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями.
Вірю, що і надалі, всі ми будемо працювати над вирішенням існуючих проблем і виконанням намічених планів. 
Переконаний, що цей рік стане переможним для нашої країни, прогресивним для громади та мирним для всього українського народу. 
Разом до Перемоги!


Сільський голова                                                                   Анатолій КУЛЯ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь