Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відзначили лауреата щорічної літературної премії імені Михайла Масла

Дата: 20.02.2023 11:54
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

17 лютого 2023 року у селі Шрамківка відбулося нагородження лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Масла. За підсумками конкурсу переможцем у номінації «За кращий художній твір» став Микола Шамрай за збірку поезій «Пророча течія».

Фото без опису

Щорічна літературна премія імені Михайла Масла відновлена Шрамківською сільською радою Золотоніського району (рішення від 26.01.2021 № 4-7/VIII ) за підтримки Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України з метою всебічної підтримки та сприяння діяльності професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, створення високохудожніх поетичних і прозових творів про українське село, вшанування пам’яті поета-вчителя Михайла Масла, популяризації його імені та творчості.

Заходи розпочалися з покладання квітів до могили поета на кладовищі в                                   с. Ковалівка.

Фото без опису Фото без опису

Далі урочистості продовжилися у Шрамківському Будинку культури, де відбулося нагородження лауреата премії.

            З вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Шрамківської сільської ради Віктор Головко, який зазначив, що Михайло Масло – поет наскрізь сучасний, бо його думки - це вияв прагнень і думок звичайних сільських трудівників. Його поезія – це гімн селу, а тому завжди буде цікава людям. Віктор Головко також передав слова вітань та найкращих побажань учасникам  заходу від сільського голови Анатолія Кулі.

Фото без опису

Голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Поліщук сказав, що в час, коли ворог намагається знищити нас, сподівається на  занепад української мови і культури, надзвичайно велике значення має підтримка хороших традицій, зокрема, проведення щорічної літературної премії імені Михайла Масла. Саме цей захід допомагає людям долучитися до високого мистецтва, відкриває нові творчі імена.

Фото без опису

Віктор Головко та Володимир Поліщук нагородили переможця літературної премії 2023 року – члена Національної спілки письменників України, талановитого поета з виразним творчим почерком Миколу Шамрая, вручили йому диплом лауреата та сертифікат на  отримання  грошової  премії  у  розмірі 10 000 грн.

Фото без опису

Після цього свої поетичні твори присутнім подарували Микола Шамрай та лауреати літературної премії імені Михайла Масла попередніх років - Катерина Вербівська, Валентина Коваленко, Ольга Месевря, Валерій Власюк.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Окрасою мистецького заходу стали виступи творчих колективів і окремих виконавців Шрамківського Будинку культури – фольклорного ансамблю «Джерело», вокального ансамблю «Джерельце», Аліни Гулевич та Юлії Цупро.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь