Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

До уваги: молодіжний рух «РЕДАН»

Дата: 07.03.2023 12:02
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Останнім часом в Україні виявлено активність нового молодіжного руху П(Ч)ВК «РЕДАН», який набирає популярності.

Вказаний рух бере початок від японського мультфільму-аніме «Hunter x Hunter», де за сюжетом діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою», її символом є павук із цифрою «4». Течія складається здебільшого з молоді неформальної зовнішності з довгим фарбованим волоссям, їх поєднує вподобання до «аніме», перебування у відповідних групах «Телеграм» і «TikTok» та інші атрибути

З 22.02.2023 вказаний рух почав активно поширюватися через «Телеграм» канали на території України. В протистояння руху «РЕДАН» також створюються групи «антиРЕДАН», до якого входить так званий неформальний рух «ОФНИКИ» (підлітки 14 років), які не визнають представників «РЕДАН» та вступають з ними у фізичне протистояння. Обидва рухи закликають до протистояння.

Основними центрами проведення зборів підлітків визначають людні місця, такі як: площі, торговельні центри, центральні частини міст тощо. Учасники скоюють бійки прямо біля вказаних людних місць. Подібні зібрання молодих людей були помічені і в Україні: в Києві, Львові, та Харкові, Вінниці. Представники субкультури називають себе неформалами, та зазначають, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а назвалися так лише «жартома» та поступово від нього відмовляються.

Капітан поліції, головна інспекторка Управління ювенальної превенції Національної поліції України Роксолана Семірякова пояснила, як аніме-групи пов’язані з приватною військовою кампанією.

За її словами, основна мета новоствореного в Україні руху - провокація масових зібрань для подальшого фізичного протистояння. Тобто все робиться для того, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні. Семірякова вбачає в цьому російський "слід", адже 22 лютого такі зібрання були у РФ, тоді унаслідок сутички двоє підлітків загинули. Саме після цього російські спецслужби почали використовувати цю ситуацію як певну модель для провокацій та заворушень всередині нашої країни для дестабілізації із залученням дітей. - пояснила представниця поліції в інтерв’ю телеканалу 1+1.

Іноді підліток не може самостійно реалізувати свої бажання. Він знаходить своє місце у молодіжному угрупуванні для свого самоствердження та своєї самореалізації. Деякі батьки навіть не підозрюють, що їх дитина належить до певної субкультури та може мати девіантну поведінку.

В зону проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в мережі Інтернет не контролюється.

Служба у справах дітей закликає батьків спілкуватися із дітьми (пам’ятка для батьків додається), звертати увагу на їх коло спілкування, поведінку, способи проведення дозвілля. За умови виявлення тематичних груп відповідних напрямків у месенджерах або скупчень у людних місцях підлітків неформальної зовнішності, просимо негайно інформувати місцеві підрозділи Національної поліції України.

 

Служба у справах дітей Шрамківської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь