A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

До уваги: молодіжний рух «РЕДАН»

Дата: 07.03.2023 12:02
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Останнім часом в Україні виявлено активність нового молодіжного руху П(Ч)ВК «РЕДАН», який набирає популярності.

Вказаний рух бере початок від японського мультфільму-аніме «Hunter x Hunter», де за сюжетом діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою», її символом є павук із цифрою «4». Течія складається здебільшого з молоді неформальної зовнішності з довгим фарбованим волоссям, їх поєднує вподобання до «аніме», перебування у відповідних групах «Телеграм» і «TikTok» та інші атрибути

З 22.02.2023 вказаний рух почав активно поширюватися через «Телеграм» канали на території України. В протистояння руху «РЕДАН» також створюються групи «антиРЕДАН», до якого входить так званий неформальний рух «ОФНИКИ» (підлітки 14 років), які не визнають представників «РЕДАН» та вступають з ними у фізичне протистояння. Обидва рухи закликають до протистояння.

Основними центрами проведення зборів підлітків визначають людні місця, такі як: площі, торговельні центри, центральні частини міст тощо. Учасники скоюють бійки прямо біля вказаних людних місць. Подібні зібрання молодих людей були помічені і в Україні: в Києві, Львові, та Харкові, Вінниці. Представники субкультури називають себе неформалами, та зазначають, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а назвалися так лише «жартома» та поступово від нього відмовляються.

Капітан поліції, головна інспекторка Управління ювенальної превенції Національної поліції України Роксолана Семірякова пояснила, як аніме-групи пов’язані з приватною військовою кампанією.

За її словами, основна мета новоствореного в Україні руху - провокація масових зібрань для подальшого фізичного протистояння. Тобто все робиться для того, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні. Семірякова вбачає в цьому російський "слід", адже 22 лютого такі зібрання були у РФ, тоді унаслідок сутички двоє підлітків загинули. Саме після цього російські спецслужби почали використовувати цю ситуацію як певну модель для провокацій та заворушень всередині нашої країни для дестабілізації із залученням дітей. - пояснила представниця поліції в інтерв’ю телеканалу 1+1.

Іноді підліток не може самостійно реалізувати свої бажання. Він знаходить своє місце у молодіжному угрупуванні для свого самоствердження та своєї самореалізації. Деякі батьки навіть не підозрюють, що їх дитина належить до певної субкультури та може мати девіантну поведінку.

В зону проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в мережі Інтернет не контролюється.

Служба у справах дітей закликає батьків спілкуватися із дітьми (пам’ятка для батьків додається), звертати увагу на їх коло спілкування, поведінку, способи проведення дозвілля. За умови виявлення тематичних груп відповідних напрямків у месенджерах або скупчень у людних місцях підлітків неформальної зовнішності, просимо негайно інформувати місцеві підрозділи Національної поліції України.

 

Служба у справах дітей Шрамківської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь