A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шевченко=Україна

Дата: 13.03.2023 11:30
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Складно знайти українця, який нічого не знав би про життя Тараса Григоровича Шевченка.

Сьогодні поеми з “Кобзаря” перекладено понад 100 іноземними мовами. За Шевченком і про Шевченка відзняли десятки фільмів. Іменем Шевченка названі тисячі вулиць, навчальних закладів і музеїв. Шевченко є навіть у космосі: його іменем назвали один з 300 кратерів Меркурія. Та українці часом забувають, що Шевченко – не лише визначна постать української культури, але й звичайна людина – зі своїми недоліками та життєвими історіями.

Тож 10 березня про шлях Тараса  те, що рідко зустрінеш в хрестоматійних і часто – нудних біографічних довідках ішла мова під час бібліотрансформера «Шевченко=Україна» у Шрамківській публічній бібліотеці.

Учасники заходу учні 10-го та 11-го класу Опорного закладу загальної освіти  І-ІІІ ступенів с.Шрамківка разом із працівниками бібліотеки переосмислювали образ Шевченка в процесі інформаційної години, знайомилися із поетом сьогодення за допомогою мультимедійної презентації. У ході бібліотрансформера взяли участь у літературній грі-квесті «Я знаю Шевченка», де змагалися у знанні життя і творчості поета, проходили творчі лабіринти, розгадували ребуси, знаходили цікавинки у інтернеті за допомогою GR-кодів і навіть малювали комікси. Переможцями квесту стала команда дівчат.

Під час заходу підвели також підсумки фотоквесту «Ми знаємо пана Тараса», який був запропонований днем раніше, з тим щоб учні змогли зробити завдання. Переможцями стали Ярослав Снітко та Домініка Снігір.

Дякуємо усім учасникам  за активність, чудові знання біографії і творчості  Т.Г. Шевченка і за хороший настрій, а педагогу Німченко Н.І. - за співпрацю із бібліотекою та чудових вихованців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь