Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Нові бізнес-можливості для українських ветеранів: уряд розширює грантову програму єРобота

Дата: 14.04.2023 08:59
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

10 березня 2023 року Уряд розширює програму єРобота на порталі Дія та запускає три нові грантові програми для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи. 

Програма єРобота, яка діє з липня минулого року, дає можливість отримати безповоротний грант від держави на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу. 

Тепер уряд розширює цю програму і додає три нові напрямки для ветеранів, членів їх родин, а також для осіб з інвалідністю внаслідок війни. Відтак, демобілізовані військові зможуть легше інтегруватися у мирне життя, отримувати прибуток і створювати нові робочі місця. 

Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень:

  • до 250 тисяч гривень на власний бізнес  може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;
  •  до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;
  • до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо. 

Подати заяву на участь у програмі єРобота можна на порталі Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості після перевірки банком ділової репутації заявника та відомостей у заявці, а також враховуючи результати співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості. Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне або безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.  

Нагадуємо, що проєкт єРобота запущено з ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністерства економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації УкраїниМіністерством у справах ветеранів УкраїниМіністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості України та Ощадбанком в рамках «Проєкту підтримки Дія», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь