A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Заповнення розділу декларації, присвячений банківським та іншим фінансовим установам

Дата: 23.05.2023 09:18
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області продовжує і надалі роз’яснювати положення чинного антикорупційного законодавства та надавати допомогу із заповненням декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, обов’язок щодо подання якої встановлено Законом України «Про запобігання корупції» (далі – Закон).

Продовжимо розбиратися з тим, як суб’єкту декларування правильна заповнити розділ декларації, присвячений банківським та іншим фінансовим установам, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно.

Цього разу розберемось, як зазначати відомості про банківський рахунок, який відкрито суб’єктом декларування на ім’я члена сім’ї – неповнолітню особу.

Для внесення до декларації таких даних вам необхідно:

  • у блоці полів «Інформація про іншу фізичну або юридичну особу, яка відкрила рахунок на ім’я суб’єкта декларування або членів його сім’ї або уклала договір оренди індивідуального банківського сейфу (комірки)» вказати відомості про суб’єкта декларування;
  • у блоці полів «Інформація про іншу фізичну або юридичну особу, яка має право розпоряджатися таким рахунком або має доступ до індивідуального банківського сейфу (комірки)» слід обрати позначку «Не застосовується» (якщо суб’єкт декларування не може розпоряджатися таким рахунком, бо якщо може – вказати відомості про суб’єкта декларування);
  • у блоці полів «Інформація про особу, на ім’я якої відкрито рахунок або зберігаються кошти, інше майно» вказати члена сім’ї (неповнолітню особу).

Також, завдяки змінам в електронній формі декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тепер можна зазначити відомості про рахунки, відкриті в одній установі, як один об’єкт (одним записом).

Проте, зробити так можна лише у випадку, якщо рахунки:

  • відкриті в одній банківській / фінансовій установі,
  • власником таких рахунків є одна особа,
  • мають однаковий перелік осіб, які мають право розпоряджатися такими рахунками,
  • мають однаковий перелік осіб, які відкрили такі рахунки,

У цьому випадку їх можна зазначити як один об’єкт у розділі 12.1 «Банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно» декларації.

За відсутності принаймні однієї із перелічених ознак відповідні відомості зазначаються в декларації окремими об’єктами (записами).

 

Також, у суб’єктів декларування інколи виникають питання, як відобразити наявність індивідуального банківського сейфа (комірки).

Для цього у розділі 12.1 «Банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно» декларації слід:

  • у полі «Установа, в якій відкриті рахунки або зберігаються кошти чи інше майно» зазначити інформацію про банківську установу, у якій перебуває відповідний сейф (комірка),
  • полі «Тип рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)» обрати «Індивідуальний банківський сейф»
  • у полі «Номер рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)» обрати позначку «Не застосовується».

За потреби слід зазначити відомості про особу, яка уклала договір оренди індивідуального банківського сейфу (комірки) та/або особу (осіб), яка (які) має доступ до індивідуального банківського сейфу (комірки).

 

Додатково, відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС рекомендує за наявності у вас можливості та усієї необхідної інформації, не зволікати з поданням щорічних декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за відповідні звітні періоди, якщо ви цього ще не зробили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь