Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Затверджена Програма підтримки молодих педагогів закладів освіти Шрамківської громади

Дата: 05.06.2023 14:54
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

З метою створення умов для піднесення престижу педагогічної професії у суспільстві та утвердження високого соціального статусу педагога, створення сприятливих передумов для життєвого самовизначення та самореалізації молодих спеціалістів, підтримки їхньої професійної діяльності, 2 червня 2023 року в ході роботи пленарного засідання 31 сесії сільської ради  депутати затвердили Програму    підтримки молодих педагогів закладів освіти Шрамківської сільської  ради на 2023-2025 роки.

Програма є надзвичайно важливою, адже визначає стратегію впровадження молодіжної політики на території Шрамківської територіальної громади на 2023-2025 роки. Саме через діяльність педагога реалізується державна політика, спрямована на зміцнення інтелектуального і духовного потенціалу нації, розвиток науки і техніки, збереження і примноження культурної спадщини. Ключова роль у цьому процесі належить молодому педагогу: вчителю, вихователю.

Кадровий потенціал освітньої  галузі громади поступово старіє. Чисельність працюючих пенсіонерів становить значний відсоток, тому питання залучення до роботи молодих фахівців набуває актуальності. На жаль не всі молоді педагоги залишаються працювати в закладах освіти. Аналіз плинності кадрів молодих фахівців доводить необхідність всебічної підтримки молодих спеціалістів, у тому числі матеріальної. Існує ряд причин, через які молодь звільняється: відсутність житла, заробітна плата, низький рівень престижності педагогічної професії.

Сподіваємося, що реалізація Програми сприятиме ефективній профорієнтаційній  роботі з випускниками закладів загальної середньої освіти, проходженню педагогічної практики студентами на базі закладів освіти сільської ради, забезпеченню адаптації молодих педагогів на першому робочому місці, поліпшенню соціально-економічного становища молодих педагогів, моральному та матеріальному стимулюванню праці молодих педагогів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь