Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Затверджена Програма підтримки молодих педагогів закладів освіти Шрамківської громади

Дата: 05.06.2023 14:54
Кількість переглядів: 747

Фото без опису

З метою створення умов для піднесення престижу педагогічної професії у суспільстві та утвердження високого соціального статусу педагога, створення сприятливих передумов для життєвого самовизначення та самореалізації молодих спеціалістів, підтримки їхньої професійної діяльності, 2 червня 2023 року в ході роботи пленарного засідання 31 сесії сільської ради  депутати затвердили Програму    підтримки молодих педагогів закладів освіти Шрамківської сільської  ради на 2023-2025 роки.

Програма є надзвичайно важливою, адже визначає стратегію впровадження молодіжної політики на території Шрамківської територіальної громади на 2023-2025 роки. Саме через діяльність педагога реалізується державна політика, спрямована на зміцнення інтелектуального і духовного потенціалу нації, розвиток науки і техніки, збереження і примноження культурної спадщини. Ключова роль у цьому процесі належить молодому педагогу: вчителю, вихователю.

Кадровий потенціал освітньої  галузі громади поступово старіє. Чисельність працюючих пенсіонерів становить значний відсоток, тому питання залучення до роботи молодих фахівців набуває актуальності. На жаль не всі молоді педагоги залишаються працювати в закладах освіти. Аналіз плинності кадрів молодих фахівців доводить необхідність всебічної підтримки молодих спеціалістів, у тому числі матеріальної. Існує ряд причин, через які молодь звільняється: відсутність житла, заробітна плата, низький рівень престижності педагогічної професії.

Сподіваємося, що реалізація Програми сприятиме ефективній профорієнтаційній  роботі з випускниками закладів загальної середньої освіти, проходженню педагогічної практики студентами на базі закладів освіти сільської ради, забезпеченню адаптації молодих педагогів на першому робочому місці, поліпшенню соціально-економічного становища молодих педагогів, моральному та матеріальному стимулюванню праці молодих педагогів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь