Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Жителі Шрамківської громади вже обміняли майже п'ять тисяч ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи

Дата: 07.06.2023 14:23
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

У Шрамківській громаді завершується реалізація експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні. Жителі громади вже здійснили обмін близько п'яти тисяч ламп розжарювання на енергоефективні.
Мета експериментального проєкту – зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф проти України.

Заміна ламп розжарювання на світлодіодні лампи відбувається у відділеннях АТ «Укрпошта». Завдяки сучасним LED-лампам українці зможуть не лише споживати менше електроенергії, а й зменшити рахунки за електроенергію.

Крім того, в експериментальному проєкті із заміни лампочок можуть взяти участь не тільки жителі громади, а також заклади охорони здоров’я та заклади освіти. Для цього вони повинні надати запит щодо потреби в електронній формі через Портал Дія. Разом із тим, ці заклади мають гарантувати передачу замінених ламп розжарювання у відповідній кількості до органів місцевого самоврядування з метою їх подальшої утилізації.
Нагадаємо, програма обміну підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за винятком тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Ця програма є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь