Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Засідання Платформи «Соціальний захист та згуртованість»

Дата: 12.10.2023 08:07
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

11 жовтня спеціалісти відділу праці, соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету спільно з фахівцями комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Шрамківської сільської ради взяли участь в онлайн засіданні Платформи «Соціальний захист та згуртованість», організованому Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» за підтримки Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) .

До порядку денного засідання було включено наступні питання:

1. Розгляд проблемних питань щодо оформлення в територіальних громадах догляду на непрофесійній основі відповідно до Постанови КМУ від 23.09.2020                 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».

2. Обговорення роботи фахової мережі та питань щодо проведення інформування й навчання учасників.

3. Розгляд матеріалів щодо розробки професійного стандарту за професією «фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» відповідно наказу Міністерства у справах ветеранів України №104. Опрацювання анкети «Визначення трудових функцій».

4. Збір кращих практик в роботі органів місцевого самоврядування в сфері соціального захисту та згуртованості.

 

Довідково: Платформа «Соціальний захист та згуртованість» об’єднує громади, які мають кращі практики чи успішні ініціативи у напрямку соціального захисту населення. До роботи платформи залучаються кращі національні та міжнародні експерти.

Платформа надає консультаційну допомогу, експертну підтримку та інші  послуги своїм членам у сфері створення безпечного середовища в ОТГ, вивчає та імпламентує в життя громад кращі практики, успішний іноземний досвід, системно моніторить стан законодавства та його застосування, готує пропозиції з питань формування та реалізації політики Асоціації ОТГ на регіональному і національному рівнях.

Місія платформи – сприяння гармонійному розвитку ОТГ, лобіювання їх інтересів у сфері соціального захисту та надання відповідних послуг в громадах. Підвищити кваліфікацію працівників у сфері надання соціальних послуг.

 

Долучитися до роботи Платформи та ознайомитися з кращими практиками територіальних громад в питаннях соціального захисту можна за посиланням: https://hromady.org/tematichni-ta-sektoralni-platformi/socialnij-zaxist/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь