Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Заклад освіти – територія безпеки

Дата: 09.11.2023 11:52
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

    Головним пріоритетом держави під час війни в Україні є створення безпечних умов для здобувачів освіти. Одним із шляхів вирішення цього питання є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

     8 листопада 2023 року  в Опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Шрамківка відбулася презентація «Класу безпеки», який облаштований за зональним принципом: зона перегляду відеоуроків та презентацій, зона пожежної безпеки, зона мінної безпеки, зона безпеки життєдіяльності, зона домедичної допомоги, зона психологічного розвантаження,  ігрова зона.

Навчання у Класі безпеки здійснюватиметься відповідно до типових освітніх програм, зокрема при реалізації наскрізних змістових ліній: екологічної безпеки, громадянської відповідальності, здоров'я і безпеки та викладанні предметів соціальної і здоров'язбережувальної галузі.

На відкриття завітали Шрамківський сільський голова Анатолія Куля, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Віктор Головко, заступник начальника   відділу запобігання надзвичайних ситуацій Золотоніського районного відділу ДСНС Микола Буря.

 «Клас безпеки» - це новий крок уздовж шляху розвитку нашого Опорного закладу, що дозволить підготувати учнів до неочікуваних ситуацій.

   Після урочистого відкриття для учнів початкової ланки в ігровій формі було проведено навчальне заняття, яке сприяло формуванню у дітей відповідального ставлення до власної безпеки у різних сферах життя.

  Шкільна команда «Фортуна», з числа здобувачів освіти 10 – 11 класів, познайомила присутніх з правилами безпечної поведінки під час різних непередбачуваних ситуацій.

  З учнями 9 класу було проведено заняття з мінної безпеки, яке закцентувало увагу всіх присутніх на пріорітетних  завданнях кожного громадянина України – збереженні життя та здоров’я в умовах війни.

Підсумком проведення уроку безпеки стала психологічна хвилинка релаксації, спрямована на підтримку ментального здоров’я.

Здобувачі освіти ОЗЗСО І-ІІІ ст. с. Шрамківка отримали  не лише нові знання, а й масу позитивних емоцій, коли у дворі навчального закладу відбулася демонстрація сучасного пожежного автомобіля, пожежно - технічного обладнання та засобів пожежогасіння. А ще діти мали змогу посидіти та прокататися вулицями села в пожежному автомобілі.

Кожен громадянин України має знати правила безпечної поведінки та дотримуватися їх. Глибоке освоєння питань безпеки життєдіяльності в надзвичайних ситуаціях може зробити життя кожного більш передбаченим і безпечним. Будьте пильні ! Бережіть своє життя !



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь