A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Інформація про намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання Шрамківським підприємством житлово-комунального господарства

Дата: 15.11.2023 12:27
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Відповідно до Порядку інформування  споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05 червня 2018 року № 130,  Шрамківським ПЖКГ доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну тарифів на  послугу з централізованого водопостачання (далі тарифи на послуги) на  плановий період  січень2024 грудень 2024р.


Інформація про збільшення тарифу

Діючі тарифи на централізоване водопостачання були встановлені 23 лютого 2021 року рішенням виконавчого комітету Шрамківської ради ради №15.

Тарифи, встановлені даним рішенням, застосовуються за умови переходу на нові договірні відносини відповідно до статті 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги.

Для населення, бюджетних та інших споживачів договори підписані  та тарифи застосовуються з 01.03.2021 року.

Рівень відшкодування середньозваженими діючими тарифами для населення фактичних витрат на виробництво послуг з централізованого постачання за  9 місяців 2023 року становить:

  – по водопостачанню  – 50%;

Розрахунок  вартості послуг  проведений відповідно до вимог постанови КМ України №869 від 01 червня 2011 р зі змінами та доповненнями  «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»

Основні причини  перегляду тарифів:

Збільшення ціни на електроенергію.

Електроенергія зросла на  56%в затвердженому  тарифі 01.03.2021р враховувалася вартість електроенергії відповідно 4,672 грн за 1 кВт/год, станом на 01.11.23 року вартість становить 7,289 грн за 1 кВт/год.

Збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, з 01.01.2024. При розрахунку витрат на оплату праці в діючому тарифі: враховано тарифні ставки та посадові оклади розраховані у відповідності до 2021 року, враховано прожитковий мінімум для працездатних осіб на 2021 рік  ( грудень 2481 грн), та забезпечення мінімальної заробітної плати на рівні 6000,00 грн. відповідно до Державного Бюджету України на 2021рік. Станом на 1 січня 2024 року мінімальна зарплата становитиме 7,1 тис. грн, а з 1 квітня – 8 тис. грн. Також із 1 січня зросте прожитковий мінімум до 2 920 грн.

 Підвищення  соціальних стандартів  призвело до збільшення заробітної плати та відрахувань на загальнообов’язкове державне  страхування

Матеріальні витрати  зросли за рахунок росту цін на матеріали, запасні частини, паливо мастильні матеріали  та інші.

Діючі тарифи на послуги централізованого водопостачання не покривають витрат підприємства на надання послуг та не дозволяють проводити своєчасні розрахунки з постачальниками електроенергії, матеріалів, запасних частин та палива, а також здійснювати оновлення матеріально-технічної бази.

Дані чинники вплинули на зріст тарифу.

В порівнянні з діючими, планові тарифи збільшаться:

 

Порівняльна таблиця тарифу на централізоване водопостачання

Категорія споживачів

Діючі тарифи на централізоване водопостачання, грн за 1 м. куб без ПДВ

Розрахункові тарифи на централізоване водопостачання, грн за 1 м. куб без ПДВ

Ріст проценту тарифів ,%

Населення

18

23

30

Бюджет

19,70

25,60

30

Інші споживачі

20,95

27,25

30

Приведення тарифів на централізоване водопостачання до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства. При цьому, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України (Законів України «Про ціни та ціноутворення»«Про питну воду та питне водопостачання»«Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь