Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

З Днем волонтера!

Дата: 05.12.2023 09:00
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Сьогодні, 5 грудня, Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера, який був заснований у 1985 році з ініціативи Генеральної асамблеї ООН.
Попри те, що волонтерський рух розпочався у нашій країні у 90-х роках, найбільшого масштабу він набув з Революції Гідності та початку військової агресії Росії проти України. 24 лютого 2022 року волонтерам довелося мобілізувати всі свої сили аби забезпечити мільйони людей – від вимушено переміщених осіб до бійців Збройних Сил України. Від їжі, одягу до техніки – наші військові все ще потребують допомоги волонтерів, і з початком зими навантаження лише зросло.
Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими керувались люди щодня. Одним з них було побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу в скрутну годину.
Символічно, що Україна – єдина країна у світі, де Міжнародний день волонтерів припав на переддень свята Збройних Сил України, що відзначається 6 грудня. Адже наші волонтери та Збройні Сили єдині в своєму прагненні зробити все можливе і неможливе та якнайшвидше здобути Перемогу!
Шановні волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі.
Нехай ваше добро повертається до вас сторицею!
Здоров’я вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь