A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

СТЕЖИНА В ДИТИНСТВО

Дата: 21.02.2024 09:09
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

16 лютого, під час вручення  Всеукраїнської премії імені Михайла Масла, відбулася презентація  дитячої книги Володимира Щерби  «Стежина  в дитинство». Ця книга відкриває  Володимира Павловича не лише як поета - воїна і патріота, але як люблячого тата і дідуся. Величезна відповідальність за формування дитячої душі з допомогою рідного слова лежить на творцях книжок для найменших. Від першої книжечки залежить, чи взагалі розвинеться в дитини інтерес до читання. Тому так важливо, щоб кожне слово було вивірене, «браку» не має бути. Доречними є слова  рецензії Ольги  Месеврі, поетеси Черкащини : «   Усі ми родом з дитинства. А це світ особливий, враження незабутні – на все життя. Саме тоді робимо перші спроби осягнути, що є добро, а що – ні».

       Дітям і онукам Володимира Павловича дуже пощастило, адже не кожному доля дарує такого тата і дідуся. Його вірші-присвяти дихають безмежною, безкорисливою любов’ю до найрідніших, найдорожчих людей, бо народилися вони в душі і, за велінням серця, вийшли в люди – «стали на папері».

Книга вийшла друком у 2023 році в Черкасах (видавництво ВО «Вертикаль»).  Має 36 сторінок,  23 вірші  оцифровані із архівів поета, до кожної  поезії  спеціально створені  ілюстрації, авторами яких є учні Шрамківської дитячої школи мистецтв (відділ образотворчого мистецтва,  керівник Марія Павлик) та учасники студії образотворчого мистецтва «Кольористика» м. Київ (керівник Зорина Осипчук). Автор ідеї та укладач  Наталія Німченко  – керівник творчої групи.

Замість анотації у книзі стоїть звернення: «Дорогий друже! Ти тримаєш у руках книгу з віршами, яку написав для своїх онуків Володимир Щерба. Нехай зернини мудрості, добра, любові, милосердя, посіяні щедрим словом дідуся, проростуть і в твоєму сердечку благодатними паростками».

Хочеться побажати книжечці щасливої, радісної зустрічі із вдячними читачами.

Одним словом, рекомендуємо. Читаймо разом.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь