A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Тарасовими шляхами

Дата: 11.03.2024 11:55
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

     10  березня Шрамківська сільська рада організувала екскурсійний захід для працівників закладів культури «У вінок Кобзареві своє серце», присвячений 210-й річниці з Дня народження батька нації, пророка і поета Тараса Григоровича Шевченка.  Екскурсійний автобус привіз учасників  до сусідньої Гребінківської громади, в село Мар’янівку, де  відбулася  чудова екскурсія по музею Євгена Гребінки. Екскурсовод Альона Данильченко  зосередила свою розповідь про перебування поета в селі Мар’янівка та товариських відносинах Шевченка і Гребінки. Учасники екскурсії побували на  могилі Є. Гребінки та біля  каштану на березі річки, де народжувалися   байки та поезія поета.  

У Будинку культури села Мар’янівка самодіяльні митці Степанівського сільського Будинку культури під керівництвом Заслуженого працівника культури України Миколи Коршака провели до славного ювілею Кобзаря благодійний концерт для підтримки  Збройних Сил України.

Захід розпочали з хвилини пам'яті за загиблими воїнами  та мирними жителями у цій страшній війні з путінською росією. У виконанні артистів  прозвучали пісенні твори Анатолія Пашкевича, Миколи Вовка, Олександра Стадника, Ігоря Поклада, а також українські народні пісні. Глядачам було представлено й художнє читання творів Тараса Шевченка. Присутні  щиро зустрічали  виступ народних колективів: хорового, фольклорного та вокального ансамблів, а також солістки Галини Кузьменко.

Далі екскурсійний автобус привіз до церкви Святих Петра і Павла дворян Волховських с. Мойсівка Шрамківської громади, тут екскурсовод- історик Василь Суддя розповів про перебування Шевченка на гостинах у дворян та знайомство поета  з відомими митцями.

Із заключним благодійним концертом  екскурсійний автобус прибув до с. Кононівка Шрамківської громади. Аматори сцени села Степанівки бажали кожному з присутніх такої довгоочікуваної Перемоги. Згадали воїнів-захисників кожного із сіл. Побажали їм швидкого переможного повернення до родин і великого людського щастя. А в їх честь і славу заспівали родинним колом  славні пісні України: " Ой у лузі червона калина" і " Реве та стогне Дніпр широкий".  Щиру вдячність учасники заходу та глядачі висловлюють  керівникам громад Віталію Колісніченку та Анатолію Кулі. Під час благодійних концертів було зібрано для підтримки ЗСУ 5 900 грн у Мар'янівці та 6530 грн у Кононівці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь