A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Бібліотеки Шрамківської громади приєдналися до ініціативи  Українського інституту книги

Дата: 25.03.2024 09:52
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

З  16 по 24 березня, за ініціативи Українського інституту книги проходив Національний тиждень читання поезії. Тиждень поезії в Україні відбувався вперше і був гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Темою тижня поезії у 2024 році був Дім, гаслом -  став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Усі бібліотеки Шрамківської громади приєдналися до ініціативи  Українського інституту книги.

Протягом тижня бібліотеки та їх користувачі беруть участь у  поетичному  челенджі.  Його суть полягає в тому, аби впродовж тижня поезії щодня ділитися тематичним віршем: улюблена поезія, поезія військового, поезія поета з вашого регіону, поезія-відкриття і т.д.

 Шрамківська публічна бібліотека  у рамках тижня поезії провела також   поетичний флешмоб , присвячений  94-річчю  поетеси Ліни Костенко.  Учасники флешмобу – учні Шрамківського ОЗЗСО І-ІІІ ст. , учитель української мови та літератури Німченко Н.І.  та користувачі Шрамківської публічної бібліотеки .  Також відбувся  захід "Це щастя мати дім, куди вертатись" - поетичний альбом із мультимедійною презентацією. Учасники заходу  знайомились із поезією, так чи інакше пов'язаною із щемким поняттям "дім". А поняття "дім" сьогодні невід'ємно пов'язане із словом "війна". Сторінки альбому ознайомили юнацтво із новими книгами поезій, які надійшли в бібліотеку, із новими поетичними голосами у соцмережах.

Шрамківська бібліотека для дітей  спільно із Шрамківською ДШМ  організувала виставку  малюнків про дім, зробила презентацію  дитячої  поетичної збірки  В.П.Щерби «Стежина в дитинство» для учнів 1 класу Шрамківського ОЗЗСО І-ІІІ ст.

Кантакузівська СБФ  провела  тематичні  поетичні читання  із учасниками  бібліотечного гуртка любителів літератури до кожного дня поетичного челенджу.

Мойсівська СБФ – провела для своїх користувачів інформхвилину  «Поезія – це завжди неповторність,  якийсь безсмертний дотик до душі».

Коломицькою СБФ спільно з Будинком культури проведено поетичну палітру "Поезія рідного краю".  На заході натхненно і з любов'ю звучали твори авторів, які проживали і живуть на території Шрамківської громади : М. Масла, В. Щерби, К. Семенюк, І. Головко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь