Шрамківська сільська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

День Героїв: вшанування відваги та самопожертви

Дата: 23.05.2024 11:21
Кількість переглядів: 986

Фото без опису

        23 травня Україна відзначає День Героїв, день, коли ми вшановуємо українців різних поколінь, які  віддали своє життя за свободу, незалежність та майбутнє нашої держави. День Героїв — це не просто свято, це день пам’яті та гордості за тих, хто став на захист України. Це привід згадати про те, якою ціною було здобуто нашу свободу, та навчити молодше покоління цінувати та шанувати героїчне минуле своєї країни.

       Цього дня, на Алеї Слави села Шрамківка, відбувся захід «Герої завжди поміж нас». Перед присутніми виступив голова громади – Анатолій Куля, який сказав: «Сьогодні ми зібралися, щоб згадати подвиг і відвагу Захисників нашої країни від російських варварів, які вдерлися на нашу землю. Згадати тих, хто загинув у боротьбі за волю і майбутнє українського народу. Їхні імена і пам’ять про них залишаться в історії нашої держави, за яку Герої поклали своє життя. Мужні воїни, які загинули, захищаючи Сумщину та Полтавщину,  Харківщину та Бахмут, билися на Донецькому, Луганському, Запорізькому, Дніпровському та Миколаївському напрямках. Сьогодні ми вручаємо нагороди сім’ям загиблих воїнів. Скажу чесно, це завжди — найскладніша для мене місія. Емоційно важко, бо розумію, що жодна нагорода не полегшить біль втрати. Але ці відзнаки є свідченням нашої шани Захисникам, їхньої мужності та відваги. Вам, батьки, великий уклін за виховання захисників та здоров’я».

Фото без опису Фото без опису

         Під час заходу нагороди ( посмертно) вручені батькам: солдата Наталенка Сергія Васильовича - орден 3-го ступеня « За мужність» та старшого сержанта Боровика Вячеслава Євгеновича - почесний нагрудний знак « Комбатанський хрест». Сім’ї загиблих, учні, вчителі, жителі громади, депутати та виконавчий комітет Шрамківської сільської ради вшанували Героїв , які віддали життя за наш мирний спокій хвилиною мовчання  та поклали квіти до пам’ятних світлин воїнів Збройних Сил України.

Наші земляки – воїни Шрамківської громади завжди ставали  до бою на захист чистого неба і щасливого майбуття.

Нам є ким гордитись.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь